Hlavní obsah

Brno - Třinec 4:1Mueller rozhodl dvěma góly o výhře Komety nad Třincem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Mueller 1 : 0
36. Růžička 1 : 1
36. O. Němec 2 : 1
49. Mueller 3 : 1
55. Zaťovič 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili ve 32. kole extraligy v další repríze loňského finále vedoucí Třinec 4:1. O vítězství obhájce titulu rozhodl dvěma góly americký útočník Peter Mueller. Oceláři neproměnili spoustu šancí a doplatili na nízkou produktivitu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Karel Vejmelka.

Článek

Od prvních minut bylo znát, že se potkávají vyspělá mužstva a hrál se hokej vysoké kvality. Už v první minutě se do velké šance dostal Adamský, ale jeho sólo zlikvidoval Vejmelka. Tento moment jakoby předznamenal další vývoj.

Vedoucí tým extraligy si vytvářel dost střeleckých příležitostí, ale ve finálové části mu chyběl klid a někdy byly jeho akce až příliš překombinované. To neplatilo v samotném závěru prvního dějství, kdy si Bukarts ale zase vylámal zuby na skvělém Vejmelkovi.

Kometa šance tohoto kalibru neměla, ale i ona byla blízko vedoucímu gólu. Jenže Jan Hruška neukončil své sezonní střelecké trápení a zblízka trefil jen padajícího obránce Douderu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Třince Šimon Hrubec a kapitán Brna Leoš Čermák.

Václav Šálek

Bukartsem nastřelená tyčka v úvodu druhé třetiny ale spíše nakopla domácí hokejisty, kteří se více dostávali do útočného pásma soupeře. V přesilové hře se také dočkali vedoucího gólu. Plekanec našel volného kanonýra Muellera a jeho osmý přesilovkový gól v sezoně rozjásal brněnské ochozy.

Šanci na zvýšení náskoku promarnil Čermák, který se po jedné z mála chyb třinecké obrany dostal do vyložené šance, ale bekhendem minul. Na druhé straně kluziště ale skvěle chytal Vejmelka. Při brněnském oslabení vyrazil přesně mířenou Růžičkovu střelu k tyči.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Michal Gulaši (vpravo) z Brna a Jiří Polanský z Třince.

Václav Šálek

Další minisouboj těchto osobností už skončil ve prospěch třineckého útočníka, který střelou z levé strany za pomocí tyče vyrovnal. Třinecká radost ovšem netrvala ani minutu, Ondřej Němec prostřelil od modré čáry obranný val hostí a vedení Brna mohl ještě navýšit Hruška, ale trefil jen tyč.

Ofenzivní představení obou týmů pokračovalo i v posledním dějství. Šanci spálil Dravecký, Třinec nevyužil ani přesilovku a naopak dostal třetí gól, když Muellera vyslal do sóla Ondřej Němec z hloubi vlastního pole. Na dvoubrankový náskok už nedokázal Třinec zareagovat, naopak Zaťovičova dorážka Muellerovy akce definitivně zmařila šance Ocelářů.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 4:1 (0:0, 2:1, 2:0).
Branky a nahrávky: 26. Mueller (Plekanec, M. Erat), 36. O. Němec (M. Erat, Barinka), 49. Mueller (O. Němec), 55. Zaťovič (Mueller, O. Němec) - 36. Martin Růžička (Roth). Rozhodčí: Hribik, Kika - J. Ondráček, Rampír. Vyloučení: 5:4, navíc Gernát (Třinec) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7770 (vyprodáno).
Kometa: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, Plekanec, J. Hruška - Vondráček, L. Čermák, Mallet - Köhler, R. Zohorna, Střondala. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Oslizlo a Horáček.
Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, Kundrátek, Galvinš, Roth, M. Doudera, Matyáš - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - Dravecký, Werek, Roberts Bukarts - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: M. Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata: