Hlavní obsah

Chomutov - Vítkovice 4:2Piráti úřadovali v přesilovkách, Vítkovice zdolali po dvou letech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Roman 0 : 1
17. Marjamäki 1 : 1
18. Vantuch 2 : 1
40. Růžička 3 : 1
53. Lev 3 : 2
60. Valach 4 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova porazili ve 33. kole extraligy Vítkovice 4:2 a ukončili tak sérii šesti porážek s ostravským týmem. Piráti vstřelili všechny branky v přesilových hrách a radovali se z výhry nad Vítkovicemi po téměř dvou letech.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hráči Chomutova se radují z vítězství.

Článek

Severočeši začali aktivněji, hned v 6. minutě se ale museli bránit ve čtyřminutovém oslabení. A hosté se v početní výhodě dostali rychle do vedení, střelou k bližší tyčce se o to zasloužil Roman. Druhý gól ale Vítkovice v pokračující početní výhodě nepřidaly.

Chomutovští se v první přesilovce trápili, následující dvě však využili. Obrat v utkání zajistili povedenými tečemi ještě v první třetině Fin Marjamäki a Vantuch.

Na konci úvodní dvacetiminutovky dostal po potyčce trest Štich, střela Stránského v následné početní výhodě ale skončila na tyčce. Krátce po polovině duelu nejprve Vantuch z ideální pozice minul, poté Sklenář ve vlastním oslabení nevyužil únik. V závěru druhé třetiny dostali Piráti dlouhou výhodu přesilovky pět na tři a Růžička ji využil ke zvýšení vedení domácích.

V úvodu závěrečné třetiny mohl uklidnit Piráty Svoboda, který ale v úniku Bartošáka neprostřelil. Na druhé straně se blýskl proti Tyborovi domácí brankář Peters. Chomutovští na přelomu třetiny nevyužili přesilovku, takže mohly udeřit Vítkovice, když z jasné pozice snížil Lev.

Závěrečnou power play hostů ukončil trest za příliš mnoho hráčů na ledě, místo vyrovnání tak Vítkovice ještě jednou inkasovaly v oslabení. V čase 59:56 uzavřel skóre obránce Valach.

33. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Vítkovice Ridera 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Marjamäki (T. Svoboda, V. Růžička ml.), 18. Vantuch (Štich, Duda), 40. V Růžička ml. (Duda, Marjamäki), 60. Valach - 6. O. Roman (Schleiss, Lev), 53. Lev (Olesz). Rozhodčí: A. Jeřábek, Kika - Pešek, O. Polák. Vyloučení: 5:7. Využití: 4:1. Diváci: 3941.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Antropov - T. Svoboda, V. Růžička ml., Marjamäki - Klhůfek, Sklenář, Raška - Duda, Vantuch, Tomica - Havel, Chlouba, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Gregorc, Šidlík, Baranka, J. Mrázek, od 41. navíc T. Černý - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Poletín, Toman, Kucsera - P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama