Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 0:3Machovský dovedl Spartu k páté výhře na ledě Olomouce v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Jones 0 : 1
20. Vrána 0 : 2
60. Piskáček 0 : 3
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Sparty vyhráli ve 33. kole extraligy v Olomouci 3:0 a potvrdili, že se jim na ledě Hanáků daří. Pražané zde uspěli již v pátém utkání v řadě. Pátým čistým kontem v sezoně se na tom podílel brankář Matěj Machovský, který si připsal 37 úspěšných zákroků.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Miroslav Holec z Olomouce padá v souboji s Tomášem Dvořákem u brankáře Sparty Matěje Machovského.

Článek

První větší šanci zápasu si vypracovala v 5. minutě Sparta. Pech vybídl ke střele osamoceného Rouska, který ale trefil pouze brankáře Konráda. Poté zkoušel Konráda zpoza branky překvapit Košťálek, ale neúspěšně.

Ve 14. minutě se již hosté dostali do vedení, když skóre svou první brankou v extralize otevřel kanadský útočník Jones. Vyrovnat mohl v přesilovce Ostřížek, při zakončení ale zlomil hokejku. Machovského poté nepřekonal ani Jaroměřský.

Následně gólman Sparty vychytal Holce a 56 sekund před koncem první třetiny zvýšil vedení Pražanů Vrána. Kapitán hostů první střelou trefil pouze Konrádův beton, ale napodruhé se z minimálního úhlu nemýlil.

Na začátku druhé třetiny se do úniku dostal Forman, ale slovenský brankář ve službách domácích byl pozorný. Olomouc zlepšila svou hru a zvýšila tlak. Za zády Machovského však neskončila střela Jergla, Švrčka ani Škůrka. Do úniku se dostal Nahodil, ale trefil pouze beton hostujícího gólmana. Machovský si poté poradil i s dorážkou Skladaného.

Hanáci soupeře v prostřední části výrazně přestříleli, brankář Sparty však zlikvidoval všech 16 pokusů domácích. Hosté se většinou jen bránili, v 36. minutě ale Buchtele trefil tyč.

Obraz hry se nezměnil ani ve třetí třetině, Olomouc byla aktivnější, snížit však nedokázala ani v přesilových hrách. Pozorný Machovský vedl Spartu k první letošní výhře. Nepřekonal jej ani tři minuty před koncem z brejku Burian. Gól domácí nedali ani v závěrečné power play, povýšené navíc vyloučením Klimka. Naopak v čase 59:56 vstřelil Piskáček gól do prázdné branky.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Sparta Praha 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. B. Jones (Piskáček), 20. P. Vrána (Kudrna, Tomáš Dvořák), 60. Piskáček. Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 0:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4517.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Jaroměřský, Švrček, Staněk, J. Galvas, Ondrušek - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Holec, Strapáč, Burian - Tomeček, Nahodil, Kolouch - Mráz, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.
Sparta: Machovský - Delisle, Piskáček, Kalina, Blain, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Pavelka - Kudrna, P. Vrána, Buchtele - Forman, Klimek, Smejkal - Rousek, Pech, Kumstát - Beran, Sill, B. Jones. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice