Hlavní obsah

Lakers ukončili vítěznou šňůru basketbalistů Dallasu

NEW YORK

Vítězná série basketbalistů Dallasu v NBA skončila po třinácti zápasech v neděli v Los Angeles. Domácí Lakers v čele s Kobem Bryantem porazili aktuálně nejlepší tým soutěže 101:98 a zároveň darovali svému kouči Philu Jacksonovi devítisté vítězství v kariéře.

Článek

Klíčový koš zápasu dal půl minuty před koncem slovinský rozehrávač Saša Vujačič, když proměnil tříbodový pokus. Celkem se dostal na 16 bodů a odehrál tak během tříletého působení v NBA svůj nejlepší zápas.

"Skvělý pocit. Začátek sezóny mi moc nevyšel. Teď bych to rád udržel, abych trenérovi ukázal, že mi může věřit," radoval se Vujačič. Uznání si vysloužil i od Bryanta. "Jsem rád, že se mu zápas povedl. U diváků to tu mívá docela těžké. Vždycky ale nastupoval z lavičky a skvěle bránil, i když se mu střelba nedařila. Dneska hrál parádně," řekla opora týmu.

Bryant k výhře Lakers přispěl 26 body, nejlepším střelcem pokořeného Dallasu byl s 29 Němec Dirk Nowitzki a i od něj si Vujačič vyslechl kompliment. "Kobe zápas diktoval, ale byl to ve skutečnosti Vujačičův zápas. Jeho body jsou ty, s kterými člověk nepočítá," řekl Nowitzki, jehož koš 42 sekund před koncem znamenal poslední vedení Dallasu 98:97. Pak už přišla Vujačičova trojka.

Dallasu šlape na paty Phoenix, který vyhrál už pošesté za sebou. Suns porazili hosty z Golden State 128:105. Z posledních 24 utkání prohrál Phoenix jen dvě a celkem má na kontě stejně jako Dallas jen osm porážek, ale o dva odehrané zápasy méně.

Po čtyřech zápasech, kdy měl zdravotní pauzu, se do akce vrátil Dwyane Wade a při svém prvním startu v novém roce pomohl mistrovskému Miami ukončit sérii pěti porážek. Po zranění zápěstí dal šikovný rozehrávač 33 bodů Portlandu a přivedl hosty k výhře 93:90. Ještě o bod úspěšnější byl Manu Ginobili ze San Antonia, jehož Spurs ukončili sérii tří porážek výhrou 110:96 v Memphisu.

Z hráčů Minnesoty se stali specialisté na prodloužení, protože v nastavení Timberwolves pro sebe rozhodli už třetí zápas za sebou. Po San Antoniu a Philadelphii dnes porazili 103:99 Houston a strůjcem úspěchu byl opět Kevin Garnett. Autorovi 26 bodů a 13 doskoků ale zdatně sekundoval Mark Blount s 21 body a 10 doskočenými míči. "Dva takoví hráči jsou silná zbraň. Člověk je musí pečlivěji hlídat a pak se snadněji dostanou do šancí ostatní," řekl Tracy McGrady, který byl s 31 body nejlepším střelcem soupeře.

Výsledky nedělních zápasů NBA
Toronto - Washington 116:111, Minnesota - Houston 103:99 po prodl., Memphis - San Antonio 96:110, LA Lakers - Dallas 101:98, Phoenix - Golden State 128:105, Portland - Miami 90:93, Orlando - Boston 87:79.

Reklama

Související témata: