Hlavní obsah

Neumannová je největší favoritkou Sportovce roku

PRAHA

Olympijská vítězka v běhu na lyžích, která získala v Turíně i stříbro, Kateřina Neumannová je největší favoritkou 47. ročníku ankety Sportovec roku, jejíž vyhlášení za rok 2006 se uskuteční tuto neděli v pražském Top hotelu. Dvaadvacet let po triumfu lyžařky Květy Jeriové by tak na pomyslný sportovní trůn mohla s křišťálovou korunou na hlavě usednout opět žena.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Kateřina Neumannová po příletu ze zimních olympijských her v Turíně.

Článek

Velkým soupeřem Neumannové v hlasování 159 členů Klubu sportovních novinářů ČR byl však nejlepší hráč NHL Jaromír Jágr. Vysoko v pořadí budou určitě i další zástupci zimních sportů -stříbrný běžec ze ZOH Lukáš Bauer a vítěz skokanského SP i Turné čtyř můstků Jakub Janda. Do elitní desítky se vešlo pět zástupců zimních sportů a pět letních, už skoro tradičně v poslední letech má v ní své místo vícebojař Roman Šebrle.

Mezi kolektivy je velkým favoritem národní hokejový tým, který získal bronz na ZOH a stříbro přivezl z MS v Rize. Pokud hokejová reprezentace v anketě zvítězí, bude to její už dvanáctý triumf. Slavnostní večer z TOP hotelu můžete vidět na obrazovkách TV Nova a z desítky nejlepších, jejíž pořadí bude zveřejněno až v přímém přenosu, moderovaném Janem Kovaříkem, budou zřejmě scházet Jágr, Šebrle, Janda a Rosický.

Rychlobruslařka Sáblíková by ceremoniál měla stihnout díky malému letadlu, které pro ni do dějiště rychlobruslařského ME v Itálii hodlá poslat agentura BPA. V doprovodném programu vystoupí skupina Chinaski, Richard Krajčo a Kryštof, Lucie Bílá, Marie Rottrová i Jiří Korn a 4TET.

Desítka kandidátů (v abecedním pořadí):
Lukáš BAUERběh na lyžích
Petr ČECHfotbal
Jaromír JÁGRlední hokej
Jakub JANDAskoky na lyžích
Tomáš JANKŮvýška
Kateřina NEUMANNOVÁběh na lyžích
Tomáš ROSICKÝfotbal
Martina SÁBLÍKOVÁrychlobruslení
Roman ŠEBRLEdesetiboj
Barbora ŠPOTÁKOVÁoštěp
Nejlepší kolektivy:
Basketbalistky Gambrinusu Brno
Fotbalová reprezentace ČR
Hokejová reprezentace ČR

Reklama