Hlavní obsah

Litvínov - Hradec Králové 1:2Hradec uspěl počtvrté v řadě, v Litvínově otočil zápas

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Hübl 1 : 0
3. Koukal 1 : 1
53. Smoleňák 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v utkání 34. extraligového kola na ledě Litvínova těsně 2:1. Mountfield uspěl počtvrté za sebou, Verva naopak potřetí v řadě nebodovala. Vítězství zajistil Východočechům v 53. minutě útočník Radek Smoleňák.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fanoušci Litvínova se vítězství nedočkali. Ilustrační foto.

Článek

Domácí trenéři před utkáním pozměnili složení formací a již ve druhé minutě se ukázala dvojice Hanzl, Mikúš. Druhý jmenovaný pálil bez přípravy z křídla, ale trefil pouze dobře postaveného brankáře Pavelku. O minutu později se již domácí ujali vedení: Lukeš nádherným pasem našel rozjetého Hübla a ten s přehledem poslal kotouč pod Pavelkovy betony.

Za pouhých 17 vteřin ovšem bylo vyrovnáno. Po chybě v rozehrávce se sám řítil na Petráska Koukal a stejně jako Hübl poslal puk přesně mezi betony. Hosté se mohli vzápětí ujmout i vedení, jenže dvojice Filip Pavlík, Miškář na domácího brankáře nevyzrála. V šesté minutě byl sám před hostujícím brankářem Jurčík, ale bekhendem vysoko přestřelil prázdnou branku.

Na druhé straně trefil v početní výhodě Rosandič brankovou konstrukci. V 14. minutě Ščotka zboural na útočné modré čáře Radovana Pavlíka, který byl velmi otřesen, putoval rovnou do kabin a do utkání již nezasáhl.

V závěru první části si domácí vypracovali dvě velké příležitosti. Nejprve po dobrém forčekinku čtvrté formace trefil Jurčík pouze lapačku strážce hostující branky a poté následovala akce, která byla kopií akce před první brankou Vervy. V hlavní roli byla opět dvojice Lukeš, Hübl, tentokrát však litvínovský centr zamířil těsně vedle tyčky.

V úvodu druhé části se řítil sám na Petráska Cingel, do zakončení se nedostal díky záchranné brzdě, kterou předvedl Kašpar a za svůj zákrok putoval na trestnou lavici. V oslabení ujel Hübl, Pavelka výtečně zakročil betonem. V 34. minutě se Petružálek ocitl tváří v tvář Pavelkovi, vyzrát na něj ale nedokázal. Poté měl jasný gól na hokejce Rákos, ležícího Petráska však nepřekonal a trefil pouze jeho beton.

V 47. minutě fauloval Romančík unikajícího Miškáře a rozhodčí nařídili trestné střílení. Litvínovský bek odnesl obranný zákrok zraněním a odkulhal do kabiny. Exekuce se ujal Paulovič, zvolil bekhendový blafák, který však Petrásek zastavil vyrážečkou. V 53. minutě vstřelil vítězný gól Smoleňák, který krásnou ranou bekhendem z mezikruží vymetl pavučiny v rohu domácí branky. Litvínovští si v závěrečných minutách žádnou brankovou šanci nevypracovali a prohráli tak i třetí utkání v novém roce.

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. V. Hübl (F. Lukeš) - 3. Koukal (Smoleňák, Cibulskis), 53. Smoleňák (Koukal, Zámorský). Rozhodčí: Hradil, Bejček - Komárek, Lučan. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 4623.
Litvínov: Petrásek - Graborenko, Baránek, L. Doudera, Ščotka, Suchánek, Romančík - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Kašpar, J. Mikúš, M. Hanzl - J. Petružálek, Helt, Trávníček - Jícha, Havelka, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.
Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Dragoun, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Kukumberg, Rákos. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Reklama

Související témata: