Hlavní obsah

Brno - Karlovy Vary 3:1Kometa porazila Karlovy Vary a poskočila na čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Zaťovič 1 : 0
6. Štencel 2 : 0
10. Holík 3 : 0
32. Mikúš 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna porazili ve 34. kole extraligy Karlovy Vary 3:1. Obhájce titulu dosáhl tříbodového zisku především zásluhou skvělého úvodu. Po devíti minutách a pěti sekundách vedla Kometa 3:0, i ve čtvrtém domácím duelu po sobě bodovala a díky lepšímu skóre poskočila před Vítkovice na čtvrtou příčku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Brna se radují z gólu proti karlovým Varům. Zleva Michal Gulaši, Peter Mueller, autor gólu Petr Holík, Jan Štencel a Martin Zaťovič.

Článek

V brance Brna si odbyl extraligovou premiéru teprve osmnáctiletý Dostál, opora české reprezentace na nedávném mistrovství světa hráčů do 20 let. V úvodu přihlížel ze svého brankoviště téměř exhibiční hře spoluhráčů, mezi nimiž chyběl zraněný Erat, ale nastoupila už posila do obrany Baranka. Slovenský reprezentant také asistoval Zaťovičovi při první brance, která byla jubilejní stou brankou Komety v tomto ligovém ročníku.

Hosté v úvodu nevěděli, kde jim hlava stojí. Kometa přesně kombinovala, rychle přecházela střední pásmo a kromě dalších dvou gólů měla i další šance, Gulaši trefil tyč. Po první třetině mohlo být skóre pro Kometu ještě mnohem příznivější než 3:0.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Lukáš Dostál nastoupil proti Karlovým Varům.

Po první přestávce se jasný obraz hry změnil. Hosté, v jejichž brankovišti nahradil Novotného po třetím inkasovaném gólu Kuchař, zpřesnili obranu a byli důraznější. Mikúš se dostal do vyložené šance, jenže na debutanta Dostála si nepřišel. Tohle už neplatilo ve 32. minutě, kdy právě Mikúš dal první gól Karlových Varů.

Kometa už nehrála tak důrazný a rychlý hokej, v koncovce jí chyběl klid a přesnost. V závěru dějství nevyužila dvě dvojnásobné přesilovky v celkovém trvání 89 vteřin a navíc mohla v oslabení inkasovat, když se na Dostála řítil osamocený Beránek, ale bez gólového úspěchu.

Na začátku třetí třetiny měl na holi kontaktní trefu naděje Gríger, Dostál však prokázal, že jeho nominace do zápasu byla více než oprávněná a opět svůj tým podržel. Jeho spoluhráči pak přece jen zvýšili obrátky, velkou šanci měli v krátkém časovém rozpětí Köhler a Zaťovič, ovšem i karlovarský Kuchař byl mužem na svém místě. Nakonec za téměř 50 minut pobytu na ledě udržel čisté konto, ale k bodům to jeho týmu nestačilo.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (3:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Zaťovič (O. Němec, Baranka), 6. Štencel (L. Čermák), 10. P. Holík (Mueller) - 32. T. Mikúš (J. Černý, Roman Vlach). Rozhodčí: Hribik, Kubičík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Dostál - O. Němec, Baranka, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Mallet, Plekanec, Střondala - Köhler, J. Hruška, R. Zohorna - Vondráček, L. Čermák, Kusko. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Oslizlo a Horáček.
Karlovy Vary: F. Novotný (10. Kuchař) - Šenkeřík, Plutnar, Kozák, Kovačevič, M. Rohan, Šafář, Podlipnik - Flek, Gríger, T. Rachůnek - Kohout, Balán, O. Beránek - J. Černý, Skuhravý, Stloukal - Lapšanský, Roman Vlach, T. Mikúš. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice