Hlavní obsah

Sparta - Zlín 3:2Sparta porazila Zlín, při premiéře skóroval Klíma

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Klíma 1 : 0
8. Pech 2 : 0
37. Fořt 2 : 1
53. Kudrna 3 : 1
59. Lakatoš 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili ve 34. kole extraligy Zlín 3:2 a upevnili si postavení v elitní desítce extraligy. Pražané zůstali v tabulce devátí, na jedenáctý Zlín ale mají náskok šesti bodů. Mezi střelce Sparty se zapsala i posila Kevin Klíma, v brance hostů prožil výsledkově nepodařený návrat do mateřského klubu Libor Kašík.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kevin Klima oslavuje premiérový gól v dresu Sparty. Vlevo je jeho spoluhráč Zach Sill.

Článek

Do prvního náznaku šance se dostal ve čtvrté minutě Buchtele, Kašík situaci ale se štěstím vyřešil. V osmé minutě ale už kapituloval a hned dvakrát v rozmezí 25 sekund. Nejprve jej až nečekaně lehce prostřelil Klíma, poté se prosadil Pech. Při druhém gólu měl ale Kašík smůlu, Kumstátovi při zakončení sjel puk z hokejky a jeho spoluhráč zakončoval do odkryté branky.

Hosty ale dva rychle inkasované góly nepoložily a ve zbytku první třetiny byli lepším týmem. Sedláček ani Lakatoš však ve slibných šancích Machovského nepřekonali. Ve 24. minutě zahrozil Zlín dokonce v oslabení, Machovský však Hermana po přečíslení tři na jednoho vychytal.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zlínský brankář Libor Kašík v utkání se Spartou.

Uklidnit Spartu mohl poté Smejkal, jeho zakončení ale skončilo těsně vedle tyčky. Kašík poté Barany podržel v dalším oslabení a ve 37. minutě hosté v přesilovce snížili. Útočný faul Jonese potrestal Fořt.

Zvýšit vedení mohl na začátku třetí části Rousek, Kašík ale ve spolupráci se Žižkou ošemetnou situaci vyřešili. Aktivní Klíma poté nemířil přesně. V 50. minutě byl blízko vyrovnání Fořt, Machovského ale nepřekonal.

I díky tomu mohl při Hermanově vyloučení uklidnit domácí Kudrna, který tečoval Blainovu střelu od modré čáry. Gól však musel potvrdit videorozhočí, slovenský útočník zasáhl puk na hranici nepovolené hry vysokou hokejkou. V 59. minutě však byl vyloučen Buchtele a Zlín v přesilovce podpořené odvoláním brankáře snížil.

Vyrovnat se ale hostům již nepodařilo, i když pokračovali v power play. Sparta si tak připsala druhou výhru z posledních devíti domácích duelů.

HC Sparta Praha - PSG Berani Zlín 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Kevin Klíma (Sill, Košťálek), 8. Pech (Kumstát), 53. A. Kudrna (Blain, P. Vrána) - 37. Fořt (Kubiš, J. Ondráček), 59. Lakatoš (D. Nosek). Rozhodčí: Šír, Horák - J. Frodl, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Diváci: 7236.
Sparta: Machovský - Delisle, Piskáček, Blain, Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Pavelka - A. Kudrna, P. Vrána, Buchtele - Forman, Klimek, Smejkal - Rousek, Pech, Kumstát - Kevin Klíma, Sill, B. Jones. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, M. Zbořil, Valenta - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - E. Kulda, P. Sedláček, Lakatoš - Okál, Honejsek, Herman - Šlahař, Fryšara, Popelka. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Reklama

Související témata: