Hlavní obsah

Pardubice - Chomutov 2:3 SNPardubice prohrály po nájezdech s Chomutovem. Rozhodl Růžička

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Perret 1 : 0
15. Raška 1 : 1
36. Jank 1 : 2
49. Machala 2 : 2
65. Růžička (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Chomutova vyhráli v 34. kole extraligy v souboji dvou posledních celků v Pardubicích 3:2 po nájezdech. Dynamo v utkání vedlo, ale hosté dvěma brankami v přesilovkách otočili stav ve svůj prospěch. Prodloužení zařídil rovněž při početní výhodě Ondřej Machala. Utkání rozhodl v rozstřelu útočník Vladimír Růžička mladší. Piráti tak odskočili svému soupeři v tabulce na rozdíl devíti bodů a na pět bodů se přiblížili dvanáctým Karlovým Varům.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Chomutovský obránce Bohumil Jank se raduje z branky proti Pardubicím.

Článek

Dynamo i se staronovou posilou Schausem v sestavě začalo aktivně a ve třetí minutě se po přihrávce Eklunda trefil zblízka Perret. Zápas nenabízel mnoho gólových šancí. Výjimkou po delší době byl únik Hovorky, jehož střelu ale Peters zlikvidoval. Chomutov si na vyrovnání počkal do přesilovky, kdy se hezkým manévrem uvolnil Raška a ranou na bližší tyč překvapil Hamerlíka.

V závěru první a především na začátku druhé třetiny měly Pardubice k dispozici dvouminutovou přesilovku pět na tři, ale nesehrály ji vůbec dobře. Až v jejím závěru začali domácí hráči pálit, ovšem Peterse výrazně neohrozili. Absenci gólových šancí na obou stranách v dalším průběhu nezměnily další přesilovky ani hra ve čtyřech.

Až ve 36. minutě se Chomutov při své páté početní výhodě v zápase dočkal. Růžička parádním pasem vyzval ke střele Janka a jeho dělovka se zastavila až v síti za Hamerlíkem. Chvíli nato mohl další branku přidat po šťastném odrazu puku Tomica, ale byl příliš blízko k brance na to, aby kvalitně zakončil.

Na začátku třetí třetiny se blýskl sólem Knot, jenže v zakončení mu puk sjel z hole. Na druhé straně trefil Eklund tyčku a Hovorka v dobré šanci jen Peterse. Vyrovnání se domácí hráči dočkali při přesilovce ve 49. minutě, kdy se z dorážky trefil Machala. Šance se pak střídaly na obou stranách, další gól mohl přidat právě Machala, výhru Chomutova pak odmítl skvělým zákrokem proti Svobodově bekhendové střele Hamerlík.

Zápas dospěl do prodloužení, do kterého si Piráti přenesli minutu a půl přesilovky čtyři na tři, ale Hamerlíkovu branku prakticky neohrozili. Nastavení šance nepřineslo a nájezdy neodvrátila ani krátká přesilovka Dynama. V samostatných nájezdech byli úspěšnější Piráti a rozhodující branku zařídil Růžička.

HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Perret (Eklund), 49. Machala (Daniel Voženílek, Ihnacak) - 15. Raška (Klhůfek), 36. Jank (V. Růžička ml., Flemming), rozhodující sam. nájezd V. Růžička ml. Rozhodčí: Nikolic (Rak.), Kika - D. Jelínek, Brejcha. Vyloučení: 8:6, navíc Tomica (Chomutov) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 6465.
Pardubice: Hamerlík - Eklund, Budík, J. Mikuš, Holland, Hrabal, Schaus - Hovorka, Marosz, Rolinek - Machala, Ihnacak, Daniel Voženílek - Mandát, Poulíček, Kusý - Koffer, Dušek, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Antropov, Valach, Dietz, Trefný - T. Svoboda, V. Růžička ml., Marjamäki - Klhůfek, J. Sklenář, Raška - Duda, Vantuch, Tomica - Chlouba, Huml, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: