Hlavní obsah

Chomutov - Ml. Boleslav 3:5Mladá Boleslav vykradla Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Klhůfek 1 : 0
17. Dlapa 1 : 1
22. Musil 1 : 2
28. Musil 1 : 3
29. Šťastný 1 : 4
42. Tomica 2 : 4
55. Jank 3 : 4
57. Žejdl 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 35. kole extraligy Chomutov na jeho ledě 5:3. Piráti tak čtvrtou výhru v řadě nepřidali, Středočeši uspěli potřetí za sebou především díky povedené druhé třetině, kterou vyhráli 3:0. Bruslařský klub tak vyhrál sedmý z posledních devíti zápasů, k čemuž velkou měrou přispěl dvougólový střelec Pavel Musil. Hostující forvard přidal navíc i asistenci.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi oslavují gól obránce Dlapy (vpravo) proti Chomutovu.

Článek

Utkání začalo v tempu a bez častého přerušování. V páté minutě stál Klhůfek na správném místě a vytěžil z tlaku do branky úvodní gól a vedení pro Chomutov.

Domácí si zanedlouho vybojovali přesilovku, ve které se oproti předchozím duelům k vážnějšímu ohrožení Krošeljovy branky nedostali. V 17. minutě to byl naopak bývalý Pirát Dlapa, kdo povedenou ranou od modré čáry překonal Peterse a vyrovnal.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Lukáš Žejdl z Mladé Boleslavi obchází Masiho Marjamäkiho z Chomutova.

Hned na začátku druhé části Pabiška vybídl v přečíslení Pláňka, jenž však při zakončení do odkryté branky selhal. Za pár vteřin už ale dorazil nahození od modré čáry nekrytý Musil, na jehož trefu Chomutov neodpověděl i kvůli další nepovedené přesilovce.

Udeřit tak mohli znovu Bruslaři. V rozmezí 27 vteřin se prosadili podruhé v zápase Musil a po něm i Šťastný, kteří navýšili skóre už na 4:1. Po Tomicově nadějném pokusu Piráti nevyužili další nabídnutou početní výhodu a měli tak před sebou na třetí dějství velkou překážku k překonání.

Ve 42. minutě skóroval poprvé v sezoně kapitán Tomica, na kterého nenavázal Sklenář z úniku ani Duda po nepovedené rozehrávce Středočechů. Zanedlouho si domácí v pěti proti čtyřem vypracovali další střelecké pozice, kontaktní branka přišla ale až krátce poté, když z mezikruží zavěsil Jank. Finální podobu výsledku však dal z úniku Žejdl.

35. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 3:5 (1:1, 0:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Klhůfek (Flemming), 42. Tomica (Raška, Duda), 55. Jank (T. Svoboda) - 17. Dlapa (Najman, P. Musil), 22. P. Musil (Hrdinka, M. Látal), 28. P. Musil (Najman, M. Látal), 29. D. Šťastný (Žejdl), 57. Žejdl. Rozhodčí: Pavlovič, Hejduk - Gerát, Hynek. Vyloučení: 0:4. Bez využití. Diváci: 4651.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Antropov, Trefný, Dietz, Buchtela - T. Svoboda, V. Růžička ml., Marjamäki - J. Stránský, Sklenář, Raška - Duda, Vantuch, Tomica - Klhůfek, Huml, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Mladá Boleslav: Krošelj - Bernad, Němeček, Pláněk, Hrdinka, Kurka, Dlapa - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, Najman - P. Kousal, T. Knotek, Flynn. Trenéři: M. Hořava st., Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: