Hlavní obsah

Zlín - Pardubice 5:1Zlínské oslavy skončily výhrou, Lubina na tribuně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Šlahař 1 : 0
15. Valenta 2 : 0
17. Fořt 3 : 0
24. Ihnacak 3 : 1
31. Anděl 4 : 1
32. Kubiš 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili ve 35. extraligovém kole poslední Pardubice 5:1. Berani tak jasně porazili Dynamo i potřetí v sezoně, shodně dlouhou sérii pěti porážek obou celků tak utnuli oni. Už v čase 16:11 vedl Zlín 3:0.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Do pomyslné Síně slávy zlínského hokeje vstoupil před zápasem s Pardubicemi trojnásobný mistr světa a kapitán šampionů z jara 2014 Petr Čajánek (na snímku s rodinou).

Článek

Na den přesně 90 let od svého prvního oficiálního zápasu slavil dnes zlínský klub. Velká sláva byla před zápasem, kdy do síně slávy zlínského hokeje byl uveden trojnásobný mistr světa a kapitán zlínského mistrovského týmu z roku 2014 Petr Čajánek. Jeho dres s číslem šestnáct byl vyvěšen pod strop tamního stadionu a číslo navždy vyřazeno z užívání. "Jsem rád, že jsem tu mohl být s rodinou. Děkuji moc fanouškům za tu atmosféru, kterou vytvořili," vzkázal Čajánek.

Pak už se šlo na boj o extraligové body. Berani v replikách dresů z vicemistrovské sezony 1995/96, kdy Čajánek začínal kariéru, zcela ovládli první třetinu. V sedmé minutě překvapil Hamerlíka střelou na bližší tyč Šlahař, načež měly Pardubičtí dvě možnosti srovnat stav, jenže ránu Duška ani hrubou chybu gólmana Kašíka za brankou v gól nepřetavili.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Dres zlínského odchovance Petra Čajánka s číslem 16 stoupá ke stropu zimního stadionu Luďka Čajky.

A právě Dušek seděl na trestné lavici v moment, kdy na 2:0 zvyšoval střelou z kruhu Valenta. Čas 17. minutě Berani vedli už o tři góly, když teprve pátá střela na Hamerlíkovu branku skončila opět v síti. Prosadil se Fořt, jenž tak předčasně ukončil účinkování pardubického gólmana v utkání. Nahradil ho Kacetl.

Naději Dynamu vystřelil po pauze Ihnacak, následně ale Pardubice opět upadly do své dlouhodobé krize. Téměř přesně v polovině zápasu se prvního gólu ve zlínském dresu dočkal Anděl - 4:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Pardubic Ladislav Lubina v hledišti poté, co byl za protesty vykázán ze střídačky

Velmi živo bylo dvacet vteřin poté. Nejprve Holland v potyčce roztrhl Kubišovi slavnostní dres, načež dostal nejprve dvouminutový a poté také osobní trest do konce utkání trenér Pardubic Lubina, který tak musel putovat na tribunu mezi rozzuřený zlínský dav.

Berani měli následně možnost téměř čtyřminutové hry v pěti proti třem, kterou hned po 12 vteřinách využil v náhradním dresu hrající Kubiš. Ve zbytku druhé a ani v celé třetí třetině už se fanoušci dalšího gólu nedočkali, pouze bitky po závěrečné siréně, ve které byl nejaktivnější hostující Holland a také on si vysloužil trest do konce zápasu.

35. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Dynamo Pardubice 5:1 (3:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Šlahař (Fryšara), 15. Valenta (Lakatoš), 17. Fořt (J. Ondráček), 31. Anděl (Fryšara, Řezníček), 32. Kubiš (J. Ondráček, Freibergs) - 24. Ihnacak (J. Mikuš). Rozhodčí: Hodek, Veselý - Kis, D. Klouček. Vyloučení: 4:6, navíc Holland (Pardubice) 5 min., 10 min. a do konce utkání, hráčská lavice Pardubic (trenér Lubina) do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 5316.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Valenta, M. Zbořil, M. Novotný - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - E. Kulda, P. Sedláček, Lakatoš - Šlahař, Fryšara, Anděl - Werbik, Popelka, Herman. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.
Pardubice: Hamerlík (17. Kacetl) - Holland, Eklund, Schaus, J. Mikuš, Cardwell, Budík - Hovorka, Marosz, Rolinek - Machala, Ihnacak, Daniel Voženílek - Mandát, Poulíček, Kusý - Koffer, Dušek, Perret. Trenéři: Lubina a Čáslava.

Reklama

Související témata: