Hlavní obsah

Brno - Litvínov 3:5Kometa prohrála poprvé v sezoně s Litvínovem, zářil Kašpar

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Hübl 0 : 1
10. Kašpar 0 : 2
18. Holík 1 : 2
19. Válek 1 : 3
40. Mueller 2 : 3
54. Hanzl 2 : 4
54. O. Němec 3 : 4
60. Hübl 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna v pátém domácím zápase po sobě poprvé nebodovali, Litvínov ve 35. extraligovém kole po výhře 5:3 naopak poprvé v sezoně nevyšel z duelů s mistrem naprázdno. Gólem a asistencí se o to postaral útočník Lukáš Kašpar, který ještě na podzim oblékal dres Komety, dvakrát v dresu vítězů skóroval Viktor Hübl. U všech tref Brna byl forvard Petr Holík - jednu sám dal, u dvou dalších asistoval.

Foto: Sport.cz

Lukáš Kašpar se vrátil do Brna v dresu Litvínova a zažil hodně povedený večer.

Článek

Kometa začala aktivně, jakoby chtěla navázat na povedený start z pátečního zápasu proti Karlovým Varům. Jenže Litvínov byl na tuto variantu dobře připraven, na své modré čáře vytvořil pevný obranný blok, přes který se domácí kombinačně neprosadili. Individuálně to zkusil Plekanec, ale když už objel gólmana Petráska, nezasunul puk mezi tyče.

Hosté trpělivě čekali na své šance. A ty přišly hned dvě v krátkém časovém rozmezí 36 vteřin. Nejprve Hübl nedal sólo, ale vzápětí střílel zcela volný a otevřel skóre, brzy poté se navíc prosadil ještě na podzim člen brněnské sestavy Kašpar.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Lukáš Válek z Litvínova (vlevo) se raduje z gólu proti Kometě Brno.

Nečekané manko vyburcovalo Brno k větší aktivitě směrem k bráně, Holík ve svém 500. zápase v extralize korigoval skóre, ale dvoubrankový náskok si Litvínov po další nedůslednosti domácí obrany vzal zpět díky Válkově trefě z 19. minuty.

Pouze dvě chycené střely z pěti posadily na lavici náhradníků juniorského reprezentanta Dostála. Vejmelka sice nebyl úplně bez práce, ale více starostí měli jeho spoluhráči směrem dopředu. Ve snaze o snížení náskoku jim však překážela velmi pevná a organizovaná obrana Vervy, která ponížila počet brněnských šancí na minimum.

Blízko ke korekci výsledku měli znovu Holík a Ondřej Němec, ten ale trefil jen tyč. Brnu navíc nevycházely přesilovky a tak gól úlevy trefil těsně před klaksonem ohlašujícím druhou pauzu kanonýr Mueller po vzorné spolupráci celého elitního útoku Komety.

Jelikož ani ve třetím dějství neuhnul Litvínov zcela zákonitě ze hry ze zabezpečené obrany, neslo se celé ve snaze Brna o vyrovnání. Příliš šancí k tomu ale Kometa neměla. V 54. minutě navíc přidal čtvrtou trefu Litvínova Hanzl. Už po 34 sekundách ale snížil Ondřej Němec. Brnu nevyšla přesilovka v samotném závěru a ani power play, při níž zmar obhájce titulu dokonali Severočeši Hüblovým gólem do prázdné branky.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 3:5 (1:3, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 18. P. Holík (Zaťovič, Mueller), 40. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 54. O. Němec (P. Holík) - 9. V. Hübl (F. Lukeš), 10. Kašpar (Helt), 19. Válek (Piché, F. Lukeš), 54. M. Hanzl (Kašpar), 60. V. Hübl (Trávníček, Graborenko). Rozhodčí: Horák, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení 4:6. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Dostál (21. Vejmelka) - O. Němec, Baranka, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Mallet, Plekanec, Střondala - Vondráček, L. Čermák, J. Hruška - Köhler, R. Zohorna, Kusko. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Oslizlo a Horáček.
Litvínov: Petrásek - Graborenko, Piché, L. Doudera, Ščotka, Suchánek, Baránek - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Kašpar, J. Mikúš, Helt - J. Petružálek, M. Hanzl, Trávníček - Jícha, Havelka, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice