Hlavní obsah

Hradec Králové - Vítkovice 3:1Hradec Králové po výhře nad Vítkovicemi dál atakuje čelo tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Rákos 1 : 0
33. Pavlík 2 : 0
40. Kucsera 2 : 1
56. Lessio 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Hradce Králové zdolali v 37. kole extraligy Vítkovice 3:1 a připsali si doma sedmou výhru za sebou. Ostravany zdolal Mountfield i potřetí v sezoně a posunul se před ně na třetí místo tabulky. Vítkovice neuspěly poprvé po čtyřech výhrách za sebou, na které dosáhly při sérii na vlastním ledě.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Domácí se radují z branky.

Článek
Fotogalerie

V úvodu se hrálo bez větších šanci a až v páté minutě se dostal do dobré střelecké pozice hostující Tybor, ale Pavelka byl na místě. O další nebezpečnou situaci se opět odstupem času postaral vítkovický Lev, na druhé straně zahrozili Paulovič a Lessio. Ve 14. minutě mohl dostat do vedení Ostravany Schleiss, jehož střela zamířila do horní tyče.

Bartošák si vzápětí poradil s možností Miškáře, který se snažil puk zasunout po objetí branky. V 15. minutě se už Mountfield radoval. Rákos využil clony před Bartošákem a překvapil jej nahozením od modré čáry.

Domácí se na přelomu první a druhé části ubránili při Cingelově čtyřminutovém trestu a ve 22. minutě mohl zvýšit Bičevskis, ale sám před vítkovickým gólmanem neuspěl. Při Szturcově vyloučení si Bartošák poradil i se střelami Vincoura a Zámorského.

Pavlíkovi stačily čtyři sekundy

Za Ostravany zahrozil Stránský. Při Nedomlelově pobytu na trestné lavici se hosté neprosadili a šanci pak měl v oslabení při Výtiskově vyloučení Szturc. Využít výhodu se pak nepodařilo Paulovičkovi.

Zdráhalův faul ve 33. minutě ale už bleskově po čtyřech vteřinách potrestal tvrdou a přesnou ránou od modré čáry Filip Pavlík. Další možnost domácích měl Kukumberg. Snížit mohl v 36. minutě z dorážky Kucsera, který se prosadil až 21 sekund před koncem druhé části. Při hře čtyř proti čtyřem se po Chalupově chybě trefil z levého kruhu.

Ve třetí třetině nedotáhl úspěšně průnik Lessio. Při vyloučení Bičevskise si Pavelka poradil s Oleszovou ránou. Ve 49. minutě pomohla hostům tyč po ráně Filipa Pavlíka při Tyborově trestu.

Vítkovice nevyužily k vyrovnání ani výhodu při Nedomlelově trestu a v 56. minutě tak pojistili výhru domácí. Lessio obral o puk Krenželoka a v úniku překonal Bartošáka. Hosté navíc závěr zápasu dohrávali v oslabení.

37. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Rákos, 33. F. Pavlík (Vincour, Koukal), 56. Lessio - 40. Kucsera. Rozhodčí: M. Petružálek, Pešina - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:7, navíc Lev (Vítkovice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4830.
Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Cingel, Lessio - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Dragoun, Rákos. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.
Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Gregorc, Šidlík, Trška, J. Mrázek, T. Černý - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Szturc, Poletín, Kucsera - P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: