Hlavní obsah

Florida - San Jose 6:2Gólový uragán Floridy zničil naděje českých Žraloků v NHL

New York/Praha
Aktualizováno

Čtyři čeští hokejisté zasáhli do zápasů NHL, z vítězství se ale v zámořské soutěži netěšil ani jeden z nich. Vegas s útočníkem Tomášem Noskem v sestavě prohráli doma s Minnesotou 2:4. Nevedlo se ani San Jose s českým triem Radim Šimek, Tomáš Hertl, Lukáš Radil. Žraloci prohráli na ledě Floridy 2:6. Nikdo z českých hráčů nebodoval.

Foto: Jasen Vinlove, Reuters

Český útočník Tomáš Hertl se v dresu San Jose v utkání NHL s Floridou neprosadil, brankáře Roberta Luonga (1) nepřekonal.

Článek

Colorado na domácím ledě nestačilo na Nashville a prohrálo 1:4. V první třetině bylo k vidění sedm vyloučení a to včetně dvou pětiminutových za rvačku, ale gól nepadl. Tým Avalanche mohl v prostřední části hry poslat do vedení Nieto, ale neproměnil samostatný nájezd a hosté trestali.

Do druhé přestávky získali dvoubrankový náskok a udělali rozhodující krok k vítězství. Necelé tři minuty před koncem pak gólem do prázdné branky Ellis pečetil výhru Predátorů.

Doma zabrali Králové z Los Angeles, kteří si poradili se St. Louis (4:3). Hostující Blues měli do zápasu lepší nástup, vedli v čase 18:49 už 2:0, jenže jim náskok vydržel jen patnáct sekund. Pak snížil Toffoli a nastartoval Kings k obratu. Ten dokončil v závěru druhé třetiny zkušený slovinský útočník Kopitar a tým z LA vedl 3:2.

V závěrečné dvacetiminutovce sice hosté v přesilovce srovnali a mohli myslet alespoň na prodloužení, nakonec na něj však nedosáhli. Naději jim vzal přesným zásahem obránce LaDue.

Vlastní fanoušky nepotěšil tým Vegas, když podlehl Minnesotě 2:4. V barvách poražených se neprosadil útočník Tomáš Nosek. Dostal se ke třem střelám na branku, ani jedna však neskončila v síti.

Rytířům získal doma náskok přesilovkovou trefou Tuch a po první třetině vše vypadalo pro Vegas slibně. Smutno nebylo Rytířům ani po čtyřiceti minutách hry, byť výsledek 2:2 už tak nadějně nevypadal, ale domácí byli každopádně ve hře. Nakonec se ale radoval z výhry tým Wild. Necelých šest minut před koncem jej poslal do vedení Coyle, aby následně gólem do prázdné branky podtrhl výhru hostů Koivu.

Prohru museli překousnout hned tři Češi v barvách San Jose – Radim Šimek, Tomáš Hertl a Lukáš Radil. Nad síly Žraloků byla Florida, jež vyhrála doma 6:2. Slavit mohla zejména díky gólové smršti v poslední třetině, kterou Panteři vyhráli rozdílem čtyř branek. Hosté dvakrát vedli, ale ve třetí části hry Sharks využili tři přesilovky a rozhodli o svém vítězství. Ani jeden z českých hokejistů v utkání nebodoval.

Rozhodující moment zápasu se odehrál zkraje třetí části, kdy hostující útočník Evander Kane dostal za faul vysokou holí dvě plus dvě minuty. Florida oba jeho tresty potrestala. Stačilo jí k tomu pouhých devět sekund, kdy se trefili obránce Keith Yandle a centr Vincent Trocheck.

Trocheckův gól padl poté, co bek Brenden Dillon přihrál ve vlastním obranném pásmu Radimu Šimkovi, který však ztratil stabilitu, upadl, a puku se zmocnili domácí. Sharks prohráli potřetí za sebou, Panthers mají opačnou bilanci.

Vidět byl naopak první útok vítězů. Vatrano si připsal gól a tři asistence, Barkov zaknihoval tři přihrávky na gól a Dadonov má ve statistikách utkání dvě áčka.

Výsledky zápasů NHL
Colorado – Nashville 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Branky: 37. Kerfoot - 26. Bonino, 27. Arvidsson, 38. Josi, 58. Ellis. Střely na branku: 36:27. Diváci: 18 018. Hvězdy zápasu: 1. Rinne, 2. Arvidsson (oba Nashville), 3. Kerfoot (Colorado).
Los Angeles – St. Louis 4:3 (1:2, 2:0, 1:1)
Branky: 20. Toffoli, 28. Doughty, 39. Kopitar, 50. LaDue - 11. MacEachern, 19. Sundqvist, 47. Ryan O'Reilly. Střely na branku: 29:36. Diváci: 18 230. Hvězdy zápasu: 1. Kopitar, 2. Leipsic (oba Los Angeles), 3. Barbašev (St. Louis)
Vegas – Minnesota 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Branky: 4. Tuch, 33. Pacioretty - 30. M. Foligno, 31. E. Staal, 55. Coyle, 60. M. Koivu. Střely na branku: 32:22. Diváci: 18 328. Hvězdy zápasu: 1. Coyle (Minnesota), 2. C. Miller, 3. Stastny (oba Vegas)
Florida – San Jose 6:2 (1:0, 1:2, 4:0)
Branky: 18. Ekblad, 27. Matheson, 43. Yandle, 43. Trocheck, 48. Vatrano, 60. Bjugstad - 25. Couture, 34. Meier. Střely na branku: 30:29. Diváci: 14 014. Hvězdy zápasu: 1. Vatrano, 2. Barkov, 3. Yandle (všichni Florida)

Reklama

Související témata: