Hlavní obsah

Vladivostok - Omsk 4:1Polák gólem po sólu pomohl v KHL k výhře Vladivostoku nad Omskem

Moskva/Praha

Hokejista Vladivostoku Vojtěch Polák otevřel skóre utkání KHL proti Omsku a šestou brankou v sezoně pomohl k překvapivé výhře Admiralu 4:1. Třiatřicetiletý útočník převzal ve 4. minutě puk ve vlastním obranném pásmu a sólo podél levého hrazení zakončil gólovou střelou z ostrého úhlu.

Článek

Vladivostok je jedním z nejhorších týmů KHL s pouze teoretickou šancí na play off. Omsk, jenž nasbíral o téměř 40 bodů víc, má společně s dalšími čtyřmi kluby z Východu jistou účast v bojích o Gagarinův pohár.

Jakub Kovář udržel posedmé v ročníku čisté konto a Jekatěrinburg doma zvítězil 3:0 nad Čeljabinskem. Nejlepší tým Východní konference se revanšoval za předchozí porážku stejným poměrem s lídrem celé soutěže CSKA Moskva. Český brankář zneškodnil 22 střel hostujícího mužstva, na všech třech gólech se podílel útočník Nigel Dawes.

Po 287 minutách skončila neprůstřelnost brankářů CSKA Larse Johanssona a Ilji Sorokina. Moskevský klub vyhrál čtyři předchozí zápasy s celkovým skóre 15:0, ale stejně jako před dvěma týdny ho zaskočil Lokomotiv Jaroslavl. Ten otevřel skóre sekundu před koncem úvodní třetiny a nakonec nad CSKA doma vyhrál 2:1.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Novosibirsk 2:4 (za domácí Jordán 0+1)
Vladivostok - Omsk 4:1 (za domácí Polák 1+0)
Kunlun Red Star - Ufa 2:3 po sam. nájezdech
Jekatěrinburg - Čeljabinsk 3:0 (čisté konto Kovář)
Magnitogorsk - Barys Astana 1:3
Jaroslavl - CSKA Moskva 2:1
Petrohrad - Dinamo Minsk 5:1
Dinamo Riga - Slovan Bratislava 3:2 (za hosty Klok 0+1)

Reklama

Související témata: