Hlavní obsah

Ani Ronaldo s Messim na něj nemají. Quagliarella dal gól v 10 zápasech po sobě a útočí na rekord Batistuty

Janov/Praha

Jeden primát už mu momentálně patří. A dokonce evropský. Veterán v barvách janovské Sampdorie Fabio Quagliarella totiž skóroval v deseti po sobě jdoucích zápasech, což se žádnému jinému hráči v prestižních ligách na starém kontinentu v letošní sezoně nepovedlo. Ani takové hvězdy jako Messi, Ronaldo, Lewandowski nebo liverpoolský snajpr Salah na pětatřicetiletého útočníka nemají. Ale kdyby jen to – Quagliarella má na dosah i vyrovnání letitého rekordu, který registruje italská Serie A. Už čtvrt století starého, jenž patří argentinskému snajprovi Batistutovi.

Foto: Profimedia.cz

Fabio Quagliarella ze Sampdorie Janov potvrzuje roli kanonýra.

Článek

Populární „Batigól" totiž v sezoně 1994/95 skóroval v jedenácti ligových zápasech v řadě, což se od té doby žádnému hráči v italské Serii A nepovedlo. Až Quagliarella má možnost se Gabrielovi Batistutovi vyrovnat.

„Samozřejmě že takováto výzva je hodně lákavá," nechal se slyšet útočník Sampdorie před dnešním zápasem 21. kola italské Serie A proti Udinese, který má výkop v 18 hodin. Zda výzvu vyslyší a rekord Batistuty vyrovná, můžete sledovat v přímém přenosu na Televizi Seznam.

„Dozrává jako víno. Rok od roku je lepší a lepší," nešetřil chválou trenér Sampdorie Marco Giampaolo po posledním ligovém utkání ve Fiorentině, v němž dal Quagliarella dva góly v rozpětí čtyř minut a v Serii A se v tabulce kanonýrů prostřílel na první příčku. O tu se momentálně dělí s Ronaldem z turínského Juventusu a Zapatou z Atalanty Bergamo, neboť všichni tři mají na kontě 14 branek.

Quagliarella, jemuž bude příští čtvrtek 36 let, má však nad nimi navrch v tom, že dal gól už v deseti po sobě jdoucích střetnutích. A kdyby jen jeden – na kontě jich má od říjnového utkání s AC Milán na San Siru po posklední duel ve Fiorentině dvanáct.

Ani v Itálii, ani v nejsledovanějších evropských ligách není střelce, který by se mohl pyšnit podobnou sérií.

Veteránovi Sampdorie se zatím nejvíce přiblížil Duván Zapata. Kolumbijský legionář se v prvních deseti ligových kolech netrefil ani jednou, v posledních sedmi zápasech však nastřílel 13 branek. Hned za ním následuje Polák Krzysztof Piatek, který dal ještě na začátku sezóny v dresu FC Janov v sedmi zápasech devět branek, což mu dopomohlo k lednovému přestupu do AC Milán. Až za nimi figuruje barcelonský Lionel Messi, jenž v posledních šesti utkáních zaznamenal devět gólů.

Sérií pěti zápasů, v nichž skórovali, se mohou chlubit Mauro Icardi (7 gólů) z milánského Interu, Antoine Griezmann (6) z Atlétika Madrid, Wahbi Khazri (6) z francouzského St. Etienne, Anthony Martial (6) z Manchesteru United Sébastien Heller (6) z Enitrachtu Frankfurt, Borja Iglesias (6) z barcelonského Espaňolu a Andy Delort (5) z Montpellier.

Quagliarella, který během dlouhé hráčské kariéry získal s turínským Juventusem tři mistrovské tituly a jenž hrával za Ascoli, Neapol, FC Turín i třeba Udinese, prožil střelecké probuzení už v loňské sezóně, kdy dal 19 branek, což představovalo jeho osobní rekord v Serii A. Letos jich má ale na kontě už čtrnáct, přičemž ho osmnáct zápasů ještě čeká. Ten nejbližší dnes večer s Udinese.

Problém je ale tak trochu v tom, že právě proti Udinese se Quagliarellovi střelecky nedaří. V dresu Sampdorie proti ní nastoupil už v sedmi utkáních a nedal ani jeden gól.

O důvod víc, aby se i s touto výzvou popasoval.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam naladíte v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama

Související témata: