Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 7:1Plzeň si doma s chutí zastřílela, hattrickem se blýskl Gulaš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Pour 1 : 0
27. Gulaš (trestné střílení) 2 : 0
28. Čerešňák 3 : 0
37. Gulaš 4 : 0
40. Petružálek 4 : 1
41. Gulaš 5 : 1
54. Čerešňák 6 : 1
59. Kantner 7 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň
Aktualizováno

Hokejisté Plzně rozdrtili ve 38. kole extraligy Litvínov 7:1 a prodloužili svoji vítěznou sérii na pět zápasů. První třetinu ještě Severočeši přečkali s jedním inkasovaným gólem, během prostřední dvacetiminutovky ale domácí třemi trefami definitivně utkání ovládli a zbytek utkání v poklidu dohráli. Hattrickem a jednou asistencí zazářil plzeňský kapitán Milan Gulaš. Litvínovští prohráli popáté z posledních sedmi utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Gulaš z Plzně.

Článek

Již úvodní část patřila domácím. Ve druhé minutě ještě Kracík neuspěl tváří v tvář proti Janusovi, ale o pět minut později po rychlé kombinaci celého prvního útoku Indiánů překonal litvínovského gólmana z mezikruží Pour. Hosté nestíhali a pomáhali si fauly. Kanonýr Němec ovšem v přesilovce zblízka neuspěl. Litvínovští se směrem dopředu připomněli až v 15. minutě, kdy Trávníček ani opakovanou střelou nepřekonal ležícího gólmana Frodla.

Po pauze opět převzali iniciativu lépe se pohybující domácí. Ve 27. minutě Gulaš svůj únik během početní výhody po hákování Suchánka neproměnil, z následného střílení už ale po úspěšném forhendovém blafáku zvýšil na 2:0. O 50 vteřin později v pokračující přesilové hře přidal třetí branku ranou z voleje od modré čáry Čerešňák.

Viditelně otřesení hosté se dostávali pod drtivý tlak, ale se štěstím přečkali několik gólových šancí. Až Beránkovo vyloučení ve 37. minutě potrestal nechytatelnou bombou bez přípravy z levého kruhu Gulaš. Krátce před druhou sirénou dokázal po šikovné zadovce Trávníčka nekrytý Petružálek alespoň snížit.

Pouhých 25 vteřin po začátku závěrečné třetiny dorazil Čerešňákovu střelu do sítě Gulaš a trefou na 5:1 dokonal hattrick. Vzápětí ještě mohl zdramatizovat zápas Kašpar, v dobré pozici ale napálil pouze brankovou konstrukci. Zbytek hrací doby už znovu ovládali Indiáni, kteří své akce spíše přehrávali.

Agilní Kracík při přečíslení trefil v 50. minutě levou tyč, ale za chvíli během další přesilovky připravil šikovným prostrčením šestý gól Čerešňákovi. Na konečných 7:1 upravil po individuálním průniku v oslabení Kantner.

38. kolo hokejové extraligy
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 7:1 (1:0, 3:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. Pour (Jan Kovář, Gulaš), 27. Gulaš z trest. střílení, 28. Čerešňák (Kratěna, Kracík), 37. Gulaš (V. Němec, Jan Kovář), 41. Gulaš (Čerešňák, Jan Kovář), 54. Čerešňák (Kracík, Pulpán), 59. Kantner - 40. J. Petružálek (Trávníček). Rozhodčí: Pešina, Veselý - Jindra, Zíka. Vyloučení: 3:7. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5432.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Pulpán, N. Jones, Allen, Kaňák, Vráblík, Kvasnička - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kratěna, Kracík, V. Němec - Indrák, Preisinger, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Litvínov: Janus - Trončinský, Ščotka, Graborenko, L. Doudera, Suchánek, Baránek, od 28. navíc Šesták - J. Petružálek, Gerhát, Trávníček - Kašpar, P. Svoboda, Helt - Válek, V. Hübl, Jurčík - Havelka, M. Hanzl, Jícha. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články