Hlavní obsah

Batistuta už není sám. Janovský veterán Quagliarella jeho čtvrt století starý rekord vyrovnal

Spoluhráči ho vyhazovali do vzduchu, protože to byl jeho velký den. Kapitán janovské Sampdorie Fabio Quagliarella totiž pokračoval i v duelu 21. kola nejvyšší italské fotbalové soutěže ve své skvostné střelecké sérii. Do sítě Udinese se trefil hned dvakrát, takže vyrovnal pětadvacet let starý rekord, jenž až dosud patřil argentinskému legionáři Gabrielovi Batistutovi. Legendární „Batigól“ se totiž trefil v sezoně 1994/94 rovněž jedenáctkrát v řadě.

Foto: Sport.cz

Fabio Quagliarella se raduje z gólu proti Udine.

Článek

„Rekord Batistuty pro mě představoval skvělou výzvu a jsem nadšen, že jsem ho vyrovnal," přiznával do kamer Sky Sports snajpr Sampdorie Quagliarella, jemuž bude příští čtvrtek už 36 let.

V utkání s Udinese dal oba góly z pokutových kopů. Nejprve dostal svůj tým do vedení v 33. minutě, kdy proti jeho tvrdé střele k tyči neměl hostující gólman Musso sebemenší šanci, vedení Sampdorie pak jistil z druhé penalty nařízené jedenáct minut po přestávce.

„Jsem hrdý na to, že jsem na rekord dosáhl v šestatřiceti letech. Je to odměna za všechny oběti, které jsem fotbalu přinesl. Za minulost, kterou jsem si musel prožít," narážel na angažmá v Neapoli.

Tam se totiž stal objektem vydírání jednoho z policistů, který ho obviňoval ze spolupráce s mafií, prodávání zápasů a dokonce i z pedofilie. Vydírání a výhrůžky šly tak daleko, že angažmá po Vesuvem předčasně ukončil a zamířil do turínského Juventusu. S ním pak získal tři mistrovské tituly.

V letošní sezoně se dostal v dresu Sampdorie do skvělé formy. Na kontě už má celkem 16 gólů, takže je momentálně nejlepším střelcem Serie A. Až za ním figuruje v tabulce kanonýrů kupříkladu Cristiano Ronaldo.

I proto dostal po dalším skvostném vystoupení proti Udinese otázku, zda by snad neměl pomýšlet na návrat do italské reprezentace.

„Trenér Mancini musí sázet na mladé hráče a důvěřovat jim. Já už se chci v každém zápase jen bavit a být platný a důležitý pro svůj tým," odmítl Quagliarella možnost, že by s myšlenkou na návrat do squadry třeba jen koketoval.

Zato představa, že by mohl rekord Batistuty překonat, je pro něho lákavá. Zvláště když v dalším ligovém kole hraje jeho Sampdoria v Neapoli.

„Opravdu další výzva. A zase vzrušující," potvrdil.

Reklama

Související témata: