Hlavní obsah

Sparta - Liberec 1:2Tygři skolili sparťany a jdou do čela. Výhru trefil v závěru Lenc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Ordoš 0 : 1
37. Košťálek 1 : 1
57. Lenc 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Napínavý extraligový souboj mezi hokejisty pražské Sparty a Libercem dopadl nakonec lépe pro hostující Bílé Tygry. O jejich těsné výhře 2:1 rozhodl v 57. minutě z dorážky Radan Lenc. Podještědský celek se díky tříbodovému zisku posunul v tabulce na první místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Liberce oslavují gól proti Spartě.

Článek

Zatímco Severočeši nastoupili proti minulému duelu ve Vítkovicích beze změn, v dresu Pražanů si odbyla debut nová posila z Třince Roberts Bukarts. Lotyšský křídelník se představil v elitní formaci s Formanem a Pechem.

Tygři začali v O2 areně náporem, dobře bruslili, jenže do vyložených šancí je obrana Sparty v úvodu moc nepouštěla. Navíc sama nepříjemně hrozila. Rousek se v 5. minutě sám ocitl mezi kruhy, ale našel jen Willovu lapačku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Rousek ze Sparty a Petr Jelínek z Liberce.

Další minuty ale patřily Liberci, který se dočkal zaslouženého ovoce. Nejprve Filippi orazítkoval jen levou tyč, o chvíli později ovšem vypálil bekhendem Krenželok, Machovský puk neudržel a osamocený Ordoš měl z dorážky snadnou práci. V přesilovkách pak mohl přidat druhý gól Kvapil nebo Jelínek, jenže na sparťanského brankáře nevyzráli.

Bílí Tygři protivníka sice přestříleli, přesto mohly oba týmy odcházet do kabin s nerozhodným výsledkem. Buchtele předal puk Klimkovi, jehož ale vychytal Will.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová posila Sparty Roberts Bukarts během utkání s Libercem.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji svěřenci německého trenéra Kruppa. Hned zkraje si vypracovali velkou příležitost. Buchtelemu ve slibné pozici ale zhatil gólovou radost skvělý Will. Tygři mají sice nejvyšší procento úspěšnosti využití přesilovek ze všech extraligových mužstev, jejich silná zbraň je ovšem v Praze zklamala. Naopak sparťanům se v početní výhodě dařilo, právě z ní vytěžili vyrovnávací trefu. Ve 37. minutě Rousek předložil kotouč Košťálkovi, jenž z první našel škvírku mezi Willovým tělem a tyčí.

Pražany tento moment hodně povzbudil a byli i blízko obratu. Bukarts si nabruslil do útočného pásma, procedil puk mezi betony libereckého gólmana, puk ale skončil těsně vedle pravé tyče!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Uwe Krupp během utkání s Libercem.

Ve třetí části se oba týmy snažily rozhodnout. Od Lencových bruslí se puk odrazil do tyče, na druhé straně zase Will na poslední chvíli zakryl prostor u tyče a nedovolil Rouskovi skórovat.

Když už to vypadalo, že nedělní bitva 39. kola nenalezne vítěze v základní hrací době, přišel nečekaný úder. Hanousek vystřelil a Lenc dorazil puk za Machovského záda. Sparťané to ještě v samém závěru zkusili na ledě v šesti, prodloužení si ale nevynutili.

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 37. Košťálek (Rousek, Blain) - 13. Ordoš (L. Krenželok, P. Jelínek), 57. Lenc (Hanousek). Rozhodčí: A. Jeřábek, Hodek - Špůr, J. Ondráček. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváci: 10 445.
Sparta: Machovský - Delisle, Piskáček, Blain, Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák, De la Rose - Roberts Bukarts, Pech, Forman - Kudrna, Klimek, Buchtele - Rousek, Smejkal, K. Klíma - Kumstát, Černoch, M. Beran. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.
Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc - Lenc, L. Hudáček, Birner - Valský, Filippi, M. Kvapil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Zachar, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.

Reklama

Související témata: