Hlavní obsah

Litvínov - Vítkovice 5:1Litvínov opět porazil Vítkovice, doma uspěl po čtyřech prohrách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Hübl 1 : 0
8. Jurčík 2 : 0
19. Olesz 2 : 1
43. Petružálek 3 : 1
44. Hanzl 4 : 1
55. Jícha 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili ve 39. kole extraligy Vítkovice 5:1 a po čtyřech porážkách tak uspěli v domácím prostředí. Severočeši přehráli Vítkovice i potřetí v sezoně, gólem a asistencí se na tom podíleli Martin Hanzl a Ondřej Jurčík.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Patrik Bartošák z Vítkovic a hráči Litvínova, kteří se radují z gólu.

Článek

Domácím se vydařil vstup do utkání a Bartošák musel hned na začátku likvidovat tečovaný puk z Gerhátovy hokejky a následnou tvrdou střelu Petružálka od modré čáry.

Následně trefil Kašpar tyč, ale Verva byla za svou aktivitu gólově odměněna. Kašpar objel branku, přihrál Hüblovi, který otevřel skóre a oslavil tak hned dvě jubilea. Čtyřicetiletý útočník dnes odehrál 1100. zápas v extralize a 800. v dresu Litvínova.

O 40 vteřin později vedli domácí o dvě branky. Jurčík si našel skákavý kotouč a ranou od modré propálil vše, co mu stálo v cestě.

První vážnější vítkovickou šanci měl Tybor, který se prokličkoval až do zakončení, na Petráska ovšem nevyzrál. V 15. minutě byl po dobrém forčekingu sám před hostujícím brankářem Hanzl, nedokázal však trefit prostor mezi tyčemi.

V závěru první části mohl vstřelit třetí branku Havelka, Bartošák ho výtečně vychytal a z rychlého protiútoku se radovali hosté. Olesz nahodil puk od mantinelu na branku, který nešťastným zásahem Trončinského skončil za překvapeným Petráskem.

V úvodu druhé třetiny Válek proti Bartošákovi neuspěl ani se dvěma střeleckými pokusy. V 26. minutě prověřil Petráska nebezpečným pokusem Szturc, domácí brankář výtečným zákrokem svůj tým podržel. Oba týmy se poté stáhly do defenzivy a diváci si příliš hezkou podívanou v dalším průběhu druhé části nevychutnali.

V 43. minutě se už domácí dočkali pojistkové třetí branky. Ščotka krásným pasem našel Petružálka, který v koncovce nezaváhal. O 65 sekund později se Litvínov prosadil počtvrté. Hanzl ukázal své rychlé a šikovné ruce, a forhendovým blafákem "vykoupal" Bartošáka. Domácí se po dvou rychlých brankách uklidnili a v klidu zápas dovedli do vítězného konce. Pátý gól přidal rychlou střelou zápěstím Jícha.

HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera 5:1 (2:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 7. V. Hübl (Kašpar), 8. Jurčík (M. Hanzl), 43. J. Petružálek (Ščotka, Gerhát), 44. M. Hanzl (Jurčík, J. Mikúš), 55. Jícha - 19. Olesz. Rozhodčí: Pavlovič, Šír - Komárek, J. Frodl. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 4532.
Litvínov: Petrásek - Ščotka, Trončinský, Šesták, Graborenko, Baránek, Suchánek, L. Doudera - Trávníček, Gerhát, J. Petružálek - Válek, V. Hübl, Kašpar - Jurčík, J. Mikúš, M. Hanzl - Helt, Havelka, Jícha. Trenéři: Razým a Skuhrovec.
Vítkovice: Bartošák - Výtisk, D. Krenželok, Šidlík, Urbanec, J. Mrázek, T. Černý - Olesz, Lev, Dej - D. Květoň, O. Roman, Tybor - Kucsera, Poletín, Szturc - Schleiss, Š. Stránský, P. Zdráhal. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: