Hlavní obsah

Olomouc - Chomutov 3:1Olomouc poprvé v sezoně porazila Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Dlouhý 0 : 1
15. Ostřížek 1 : 1
50. Jergl 2 : 1
58. Knotek 3 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili v 39. kole extraligy Chomutov 3:1 a ukončili tak sérii čtyř domácích porážek. Hanáci o premiérové výhře nad Piráty v sezoně rozhodli ve třetí třetině, kdy se střelecky prosadili Aleš Jergl a Jan Knotek.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce se radují z gólu proti Chomutovu. Zleva Jakub Galvas, autor branky David Ostřížek a Vojtěch Tomeček.

Článek

Domácí na svého soupeře vytvářeli tlak již od prvních minut hry. Brankář Pavlát, který dostal tentokráte šanci místo jedničky Peterse, musel hned třikrát v úvodních pěti minutách zasahovat proti střelám Jergla.

Po kuriózní situaci, kdy dvě dvojice hráčů hledali puk u mantinelu, přestože se už dávno hrálo na druhé straně hřiště, se do dobré šance dostával Duda, kterého musel Ondrušek zastavit jen za cenu faulu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

David Ostřížek z Olomouce překonává Dominika Pavláta v brance Chomutova. Přihlíží chomutovský Tomáš Svoboda.

Prvního gólu se i přes olomoucký tlak dočkali hráči Chomutova. Duda zpoza branky našel Dlouhého, kterému se z bezprostřední blízkosti podařilo dostat puk za Konrádova záda. Olomouc ale brzy odpověděla. Ostřížek se prezentoval nádhernou individuální akci, během které předvedl šikovné ruce při hezké kličce a dobře provedeném blafáku.

Aktivní Ostřížkova formace byla i u největší šance na začátku druhé třetiny. Jergl se po Ostřížkově přihrávce dostal před Pavláta, ale místo zakončení hledal zpět svého spoluhráče. Na to už obrana Chomutova zareagovala a šanci překazila. Svoji akci vzápětí překombinovali i chomutovští Koblasa se Stránským, jejichž nadějné přečíslení skončilo podobně jako předchozí olomoucká šance.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Adam Dlouhý z Chomutova se raduje z gólu. Přihlížejí olomoucký brankář Branislav Konrád a jeho spoluhráč Bruno Mráz.

V další obrovské šanci vychytal Irgla skvělým zákrokem Pavlát, který se proti jeho střele dokázal přesunout společně s křížnou přihrávkou. Série velkých šancí pokračovala i na druhé straně hřiště, kde při Konrádovi stálo štěstí po nahození jednoho z chomutovských hráčů, po kterém puk nebezpečně poskakoval v jeho brankovišti. Na šance bohatou druhou třetinu uzavřel Chomutov, jehož hráči nevyužili přečíslení tří proti jednomu. Koblasa nevyužil nabídku na střed hřiště a v ideální pozici promáchl.

Olomouc třetí třetinu začala přesilovou hrou a Pavlát v ní jen s velkým štěstím vytěsnil Jerglovu střelu nad. Ještě větší štěstí měl brankář Chomutova o půl minuty později. Po vyražené střele a dorážce Strapáče byl dokonce překonaný, zachránila jej však tyč.

Střeleckou převahu Olomouc potvrdila až v 50. minutě, kdy se z téměř nulového úhlu velmi přesně trefil aktivní Jergl. Pečetit výsledek mohl v přečíslení dvou proti jednomu Irgl, ale Pavlát si proti němu také tentokrát připsal dobrý zákrok. Domácí definitivně uklidnil až Knotek dvě minuty před koncem v přesilové hře.

HC Olomouc - Piráti Chomutov 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Ostřížek (Jaroměřský), 50. Jergl, 58. J. Knotek (Jaroměřský, Jergl) - 11. Dlouhý (Duda, Knot). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Kis, Rampír. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 3864.
Olomouc: Konrád - Vyrůbalík, Jaroměřský, J. Galvas, Ondrušek, Švrček, Rutar - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - Mráz, Skladaný, Laš - Handl, Tomeček. Trenéři: Tomajko a Moták.
Chomutov: Pavlát - Valach, L. Kovář, Knot, Dietz, Buchtela, Jank, Trefný - T. Svoboda, Sklenář, Marjamäki - J. Stránský, Huml, Koblasa - Duda, Raška, Dlouhý - Havel, Gut, Chrpa. Trenéři: V. Růžička, Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec