Hlavní obsah

Hradec Králové - Sparta 2:3Sparta vyhrála v Hradci Králové a ukončila jeho domácí sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Pech 0 : 1
10. Buchtele 0 : 2
16. Smejkal 0 : 3
47. Zámorský 1 : 3
58. Smoleňák 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty vyhráli ve 40. kole extraligy na ledě Hradce Králové 3:2 a po dvou domácích duelech bez bodu vyhráli venku čtyři z posledních pěti zápasů. Pražané, kteří vedli v 16. minutě 3:0, vyhráli venku čtrnáctý zápas a jsou nejlepším týmem na kluzištích soupeřů v soutěži. Mountfield prohrál doma po osmi výhrách za sebou poprvé od 30. listopadu.

Foto: David Taneček, ČTK

Lukáš Pech (vpravo) ze Sparty se raduje ze svého gólu v Hradci Králové.

Článek

Východočeši nastoupili bez útočníků Vincoura a Kukumberga, ale už s uzdravenými Koukalem či Radovanem Pavlíkem. V úvodu zahrozil z dorážky hostující Kumstát, na druhé straně si Machovský poradil s Koukalovou střelou a odolal i při závaru, při kterém dorážel Vopelka.

V sedmé minutě se ujala vedení Sparta. Forman vyslal do úniku Pecha, který překonal Maxwella střelou nad lapačku. V polovině úvodní části zvýšil tečí Piskáčkovy střely Buchtele.

Foto: David Taneček, ČTK

Lukáš Pech (vpravo) ze Sparty se raduje se spoluhráči (zleva) Robertsem Bukartsem a Miroslavem Formanem proti Hradci Králové.

Pražané soupeře nepouštěli do šancí a sami v 16. minutě upravili na 3:0. Rousek našel od mantinelu volného Smejkala, jenž z první prostřelil hradeckého gólmana. V 19. minutě neuspěl v šanci domácí Paulovič a Sparta se na přelomu první a druhé části ubránila při Beranově trestu.

Při Chalupově vyloučení ve 23. minutě mohl zvýšit Bukarts, ale Maxwellovi pomohla pravá tyč. Za dvě minuty mohl snížit Radovan Pavlík, ale v úniku ztroskotal na Machovském.

Sparta odolala i při vyloučení kapitána Piskáčka a její brankář zůstával neprůstřelný i při dalším náporu domácích. Hradec se ubránil při Bezúchově trestu a ve 33. neproměnil další možnost na snížení Koukal, v závěru druhého dějství neuspěl ani Zámorský.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Hradce Králové Brandon Maxwell dostává gó od Sparty.

Pražané také hrozili a v úvodu závěrečné třetiny minul Bukarts, poté Maxwell vytěsnil Blainův pokus a další šanci neproměnil Bukarts. Za Hradec nejdříve neuspěl Radovan Pavlík, ale v 47. minutě ve hře čtyř proti čtyřem už sebral Machovskému čisté konto střelou z pravého kruhu Zámorský.

Následoval velký nápor domácích, ale Machovský svůj tým držel. V 56. minutě mohl v přečíslení dvou na jednoho pojistit náskok hostů Klíma, ale minul. Na druhé straně neměl přesnou mušku Paulovič, ale 133 sekund před koncem už vykřesal naději Mountfieldu Smoleňák, který při power play přes clonu překonal Machovského. Prázdnou branku ještě trefil Buchtele, ale až po vypršení času, což potvrdil videorozhodčí.

Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 2:3 (0:3, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 47. Zámorský (Paulovič), 58. Smoleňák (Zámorský) - 7. Pech (Forman), 10. Buchtele (Piskáček, Klimek), 16. Smejkal (Rousek, Tomáš Dvořák). Rozhodčí: Šír, Pražák - D. Hynek, D. Klouček. Vyloučen: 3:3. Bez využití. Diváci: 4442.
Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, Lessio - M. Chalupa, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Rákos, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.
Sparta: Machovský - Delisle, Piskáček, Blain, Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák, De la Rose - Roberts Bukarts, Pech, Forman - Kudrna, Klimek, Buchtele - Rousek, Smejkal, K. Klíma - Kumstát, Černoch, M. Beran. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata: