Hlavní obsah

Brno - Chomutov 7:1Kometa smetla Chomutov a zaznamenala rekordní výhru v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Raška 0 : 1
11. Mueller 1 : 1
24. Zaťovič 2 : 1
28. Orsava 3 : 1
31. Hruška 4 : 1
44. Malec 5 : 1
54. Zaťovič 6 : 1
54. Čermák 7 : 1
Záznam online reportáže

K bezproblémovému vítězství dopěla ve 40. kole hokejové extraligy mistrovská Kometa. Na vlastním ledě zdolala ekonomickými starostmi a zdravotními problémy zmítaný Chomutov 7:1 a dočkala se nejen třetí výhry v řadě, ale i rekordní sezonní výhry a největšího počtu vstřelených branek v jednom utkání. Naopak Piráti prohráli počtvrté za sebou.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Brna se radují z gólu proti Chomutovu - zleva Martin Zaťovič, autor gólu Peter Mueller, Jan Štencel, Petr Holík a Michal Gulaši.

Článek

Kometa sice vstoupila do zápasu aktivně, lépe bruslila a byla důraznější, ale nedostala se do střeleckých příležitostí, z nichž by mohla otevřít skóre v duelu s předposledním celkem extraligy.

Chomutov přijel do Brna bez devíti hráčů obvyklého kádru a trpělivě čekal na svoji šanci. Ta přišla nečekaně brzo. Už v sedmé minutě využil Raška nepozornosti v brněnské obraně a tváří v tvář Vejmelkovi zasunul puk za jeho záda. A pro Severočechy mohlo být ještě líp, ovšem Gut další vyloženou šanci nevyužil.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Chomutova Vladimír Růžička během utkání v Brně.

Brno ale celou sezonu sází na svůj elitní útok, který také zařídil vyrovnání. Klasicky po nahravce Holíka pálil bez přípravy Mueller a svým 21. gólem v sezoně se osamostatnil v čele tabulky střelců soutěže.

Po neurovnané první třetině mohl Kovář strhnout vedení na stranu Chomutova, ale trefil jen břevno. To byla na hodně dlouhou dobu poslední šance hostí. Dění na ledě naprosto ovládla Kometa. A brzy svoji dominanci promítla i do skóre. Nejprve udeřilo přesilovkové komando, na jejímž konci byl Zaťovič. Pak se prvního gólu v brněnském dresu dočkal kuriózně Orsava, který odražený puk dovezl do sítě na zádech, což sudím potvrdilo video.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Karel Vejmelka inkasuje gól od chomutovského Adama Rašky.

Potlesk pro chomutovské hokejisty zazněl z brněnských ochozů v poslední minutě druhého dějství, když Raška sudím přiznal, že nebyl faulován a domácí hráč tak nemusel na trestnou lavici, kam byl arbitry původně poslán.

Oslabení hosté už na vážnější vzdor mistrovskému celku nezmohli. Zápas se vyvíjel zcela jednoznačně ve prospěch domácích a bylo jen otázkou, zda Kometa překoná svůj sezonní rekord v počtu vstřelených gólů v jednom utkání a zaknihuje rekordní vítězství. Oboje se po brankách Malce, Zaťoviče a Čermáka podařilo.

HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 7:1 (1:1, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 11. Mueller (P. Holík, Dočekal), 24. Zaťovič (Mueller, O. Němec), 28. Orsava, 31. J. Hruška (Orsava, Bartejs), 44. Malec (P. Holík, O. Němec), 54. Zaťovič (Mueller, J. Hruška), 54. L. Čermák (Vondráček, Orsava) - 7. Raška (L. Kovář, Duda). Rozhodčí: A. Jeřábek, Obadal - Malý, Komárek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 7016.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Mikyska, Štencel, Gulaši, Bartejs, Z. Michálek, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Mallet, Plekanec, Kusko - Vondráček, J. Hruška, Orsava - Köhler, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský, Pokorný, Oslizlo a Horáček.
Chomutov: Pavlát - Valach, L. Kovář, Knot, Dietz, Buchtela, Jank, Trefný - T. Svoboda, Štovíček, Marjamäki - Havel, Huml, Koblasa - Duda, Raška, Dlouhý - Chrpa, Gut, Koblížek. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: