Hlavní obsah

Volejbalistka Purchartová dohraje sezonu v Olympu

Praha

Kapitánka volejbalové reprezentace Barbora Purchartová se po osmi letech strávených v zahraničí vrací do Česka. Zkušená blokařka ukončila předčasně kontrakt v Dinamu Bukurešť a sezonu dohraje v pražském Olympu, za který nastoupí už o víkendu ve Final Four Českého poháru v Brně.

Foto: archiv Barbory Purchartové

Volejbalistka Barbora Purchartová se vrací do Česka.

Článek

"V Rumunsku jsem skončila, protože angažmá nenaplňovalo moji představu. Necítila jsem se tam úplně dobře. Jsem ráda, že mohu dohrát sezonu v Praze," řekla Purchartová spolupracovníkovi ČTK.

Odchovankyně Slavie Praha působila v Německu, Belgii či Polsku, odkud před sezonou přestoupila do Rumunska. V Bukurešti ale spokojená nebyla. "Atmosféra od vedení nebyla dobrá. Chování k hráčkám bylo neprofesionální a říkala jsem si, že po zkušenostech v tolika jiných týmech nemám tohle zapotřebí. Jsem ráda, že jsme se domluvili na podmínkách odchodu," popsala Purchartová situaci v předním rumunském týmu. "Navíc tréninky nebyly na takové úrovni, na jakou jsem byla zvyklá. Jinak zdejší liga nebyla vůbec špatná."

Na návrat se těší

Reprezentační volejbalistka působila v české extralize naposledy v roce 2011 jako hráčka Slavie Praha. Na návrat do extraligy se těší. "Do zahraničí jsem odcházela celkem brzy v devatenácti letech. Naši ligu jsem si ani pořádně nezahrála. Úroveň české soutěže se neustále zvedá. Těším se, že si zahraji s mými kamarádkami z nároďáku nebo proti nim," dodala Purchartová. S Olympem chce dosáhnout na medailové pozice. V současné době se pražský tým pohybuje na čtvrté příčce. "Ráda bych skončila do třetího místa v extralize. Myslím, že na to určitě máme," řekla.

Purchartová už s pražským týmem více než týden trénuje. Po odchodu z Rumunska ale měla i nabídky ze zahraniční, například znovu z Německa, ale také z Maďarska, Turecka a Izraele. Smlouvu měla dokonce už podepsanou s týmem z filipínské ligy. "Exotika mě lákala, ale nakonec to nedopadlo. Další nabídky nebyly podle mých představ," doplnila šestadvacetiletá hráčka.

Reklama