Hlavní obsah

Šokující zpráva ze Sparty! Vrací se kapitán, který s ní vyhrál čtyři tituly

Praha

Vskutku šokující novinku hlásí v poslední den přestupního období hokejová Sparta, do jejího týmu přichází Jaroslav Hlinka. Pražský klub se dohodl s druholigovým Vrchlabím, kde dvaačtyřicetiletý útočník začal v lednu nastupovat, na střídavých startech. Hlinka se bude prozatím se Spartou zejména připravovat v trénincích.

Jaroslav Hlinka v sezoně zatím nastupoval za druholigové Vrchlabí.Video: Sport.cz

 
Článek

„S přihlédnutím k faktu, že máme nejmladší kádr v extralize a občas nám ve zlomových chvílích zápasů prostě chybí zkušenosti, jsme se dohodli s Jardou na možnosti jeho střídavých startů ve Spartě. Děkujeme představitelům klubu z Vrchlabí za spolupráci,“ uvádí sportovní manažer Sparty Michal Broš.

Dvaačtyřicetiletý Hlinka ve Spartě skončil loni v březnu poté, co klub vypadl v předkole play off s Libercem. V probíhající sezoně dlouho jen trénoval, v lednu ale s dalším veteránem Jaroslavem Bednářem začal nastupovat za druholigové Vrchlabí, které se netají ambicemi postoupit do Chance ligy. V čtyřech zápasech si mistr světa z roku 2001 připsal tři asistence.

Nyní není vyloučeno, že znovu v zápasech obleče i dres Sparty, za kterou s přestávkami odehrál těžko uvěřitelných sedmnáct sezon. Žádný jiný hokejista v ní neodehrál víc zápasů než Hlinka (i s play off 838).

„Jarda se u nás bude připravovat, bude součástí našeho mužstva, našim mladým útočníkům toho může spoustu ukázat a poradit, možná klukům pomoct s přesilovkou či buly, a kdybychom vzájemně cítili, že nastal čas na to, aby pomohl i přímo při zápase na ledě, třeba se dočkáme i dalších jeho zápisů do kroniky extraligy,“ vysvětluje záměr Sparty Broš, jenž Hlinku ze Sparty pamatuje i jako spoluhráče.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jaroslav Hlinka se vrací do Sparty.

„Je hrozně fajn být zpátky v naší kabině, kterou samozřejmě dobře znám. Jsem moc rád, že se do ní aspoň na chvíli vrátím, ještě uvidíme, v jaké konkrétní roli. Na Spartu jsem denně dojížděl kvůli synovi, sledoval jsem tak i kluky na ledě. Budu se snažit být co nejvíce prospěšný našemu týmu,“ slibuje Hlinka.

O nabídce pomoct klubu svého srdce, kterou mu předložil předseda představenstva Sparty Petr Bříza, Hlinka dlouho nepřemýšlel. „Petr Bříza za mnou přišel, zda bych nebyl ochotný týmu nějakým způsobem pomoci, zatím hlavně klukům v kabině a v tréninku. Samozřejmě jsem souhlasil. Sparta pro mě moc znamená a byl bych rád, kdybych klukům dokázal jakkoliv pomoci,“ uzavírá Hlinka.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín