Hlavní obsah

Trapná porážka, trapný výkon, setřel Shearer po čtyřgólovém debaklu fotbalisty Chelsea

To musel být rachot. Kouč Chelsea se skoro na hodinu zavřel s hráči v šatně. Dovnitř nesměl ani jeho italský asistent Gianfranco Zola. „Potřeboval jsem s nimi mluvit sám,“ vysvětloval Maurizio Sarri po čtyřbrankovém debaklu na půdě Bournemouthu ve 24. kole fotbalové Premier League. Byla to nejtěžší porážka, jakou Blues utrpěli od září roku 1996, kdy prohráli 1:5 s Liverpoolem.

Sestřih utkání 24. kola Premier League Bournemouth - ChelseaVideo: DIGI CZ

 
Článek

Po brilantním vstupu do sezony se Chelsea trápí. Zatímco v prvních dvanácti ligových zápasech neprohrála ani jednou, v dalších dvanácti padla hned čtyřikrát. Ve středu navíc v Bournemouhu doslova ostudně. „Trapná porážka a stejně trapný výkon," glosovala do mikrofonu BBC vystoupení Blues anglická legenda Alan Shearer.

„Druhá půle byla v našem podání skutečně katastrofální. Ztratili jsme jakoukoli identitu, hráli jako jedenáct jedinců. Chtěl jsem pochopit, proč se to stalo, protože v prvním poločase tomu vůbec nic nenasvědčovalo," zuřil Sarri, proč držel hráče za zamčenými dveřmi.

Foto: Ian Walton, Reuters

Finále Ligového poháru proti Manchesteru City si zahraje londýnská Chelsea. Ta v odvetě semifinále vyhrála po penaltovém rozstřelu nad Tottenhamem. Jednu z penalt Chelsea proměnil Cesar Azpilicueta.

Zase se ho nedočkal. A to už měl k dispozici střelce Higuaína, kterého si vyžádal a jenž za ním přišel v lednu z AC Milán. Jenže jednatřicetiletý Argentinec hrál v prvním zápase po příchodu na Ostrovy tak špatně, že ho Sarri po pětašedesáti minutách stáhl z placu.

Na vystřídání byl i jeho oblíbenec Jorginho, ale na Itala s brazilskými kořeny trenér nesáhl. A to přesto, že jeho nechuť bránit a podílet se na defenzivě je podle expertů evidentní. Však také fanoušci Chelsea v ochozech začali při střídání Higuaína prozpěvovat: „Sarri, ty nevíš, co děláš."

Italský kouč, který v létě vystřídal na lavičce Blues svého krajana Conteho, je v posledních době opravdu hodně bezradný. Už po lednové prohře a bídném výkonu proti Arsenalu přiznal: „Moje chyba. Možná, že nejsem schopen hráče motivovat."

Když ale jeho svěřenci porazili před týdnem v semifinále Ligového poháru Tottenham, nechal se slyšet, že to nejhorší už má za sebou a situace je vyřešena. Ovšem po lekci od Bournemothu se ukázalo, že to nejspíš nebude pravda.

„Jsem z toho frustrovaný, protože náš útlum je hlubší, než jsem si připouštěl. Teď se musíme zamyslet, jak mentalitu hráčů změnit. A také znovu přemýšlet, zda jsem schopen je motivovat," prohlásil manažer poté, co jeho tým vyklidil postavení v první čtyřce Premier League a přepustil v ní místo Arsenalu.

Reklama

Související témata: