Hlavní obsah

Denver - Houston 136:122Basketbalisté Denveru se dotáhli na Golden State

New York

Basketbalisté Denveru v NBA porazili Houston 136:122 a pátou výhrou v řadě se v Západní konferenci dotáhli na první Golden State. Oklahoma díky 43 bodům Paula George vyhrála posedmé za sebou, a to 118:102 nad Miami. To kleslo na osmou příčku Východní konference za Charlotte, které zvítězilo 100:92 nad Memphisem. Miami má stále náskok dvou výher na nepostupové příčky do play off.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Basketbalista Houstonu James Harden.

Článek

V dresu Houstonu dal 30 bodů James Harden, který tak tuto hranici pokořil už v 25 zápasech po sobě. Přesto se musel podruhé za sebou smířit s porážkou, jelikož Denver měl hned dva lepší střelce. Blýskl se zejména Malik Beasley, který si vylepšil osobní rekord na 35 bodů, přičemž dosud měl nejvíce v zápase 22 bodů. Srbský pivot Nikola Jokič přidal 31 bodů, 13 doskoků a devět asistencí a těsně mu tak unikl devátý triple double v sezoně.

Houston přitom začal dobře a na začátku druhé čtvrtiny vedl o deset bodů. Pak ale začal úřadovat Beasley, obrana Houstonu zkolabovala a Denver druhou čtvrtinu vyhrál o dvacet bodů, čímž převzal kontrolu nad zápasem. Nad Houstonem vyhrál poprvé od roku 2015 a po devíti porážkách za sebou.

Kromě Beasleyho si osobní rekord vylepšil i náhradník Torrey Craig na 22 bodů, když často hrál na Hardena a pomohl ho ubránit na nejméně bodů od 11. prosince. "Harden je skvělý hráč, jeden z nejlepších střelců v historii ligy. Takže udržet ho na 30 bodech a zvítězit je něco, s čím můžeme být spokojeni," řekl Craig.

George počtvrté v sezoně pokořil hranici 40 bodů, když trefil deset z 16 pokusů za tři body, což je jeho maximum. Russell Westbrook přispěl k výhře nad Miami osmnáctým triple doublem v sezoně za 14 bodů, 12 doskoků a 14 asistencí. Německý náhradník Dennis Schröder dal 28 bodů za 29 minut na hřišti.

"Paul George byl dnes neskutečný," ocenil kouč soupeře Erik Spoelstra. "Zkusili jsme na něj všechny obranné triky, co máme v rukávu, ale nic nepomohlo. Byl to jeden z nejlepších střeleckých výkonů, jaké jsem v této sezoně viděl," dodal.

Nejhorší tým soutěže nepřekvapil

New York nastoupil do utkání s Bostonem ještě bez hráčů, které v pátek vyměnil s Dallasem za své hvězdy. Ve výrazně oslabené sestavě tak potvrdil roli nejhoršího týmu soutěže třináctou porážkou v řadě 99:113. Celtics táhl s 23 body Kyrie Irving, který se vrátil po dvouzápasové pauze.

Utah vyhrál 128:112 nad Atlantou a po desáté výhře z posledních 12 zápasů už šlape na paty Houstonu na šesté příčce Západní konference.

Charlotte rozhodlo o výhře nad Memphisem v posledních pěti minutách šňůrou 15:2. Osm bodů během závěrečného finiše dal Marvin Williams včetně dvou klíčových trojek, které přinesly obrat.

NBA:
Charlotte - Memphis 100:92
Denver - Houston 136:122
Miami - Oklahoma City 102:118
New York - Boston 99:113
Utah - Atlanta 128:112

Reklama

Související témata: