Hlavní obsah

Sparta - Bohemians 1905 1:0Až nový kapitán Frýdek vytrhl Letenské po penaltě v nastavení z bídy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
90. Frýdek 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Všech sedm zápasů v zimní přípravě vyhráli. V první soutěžní zkoušce ovšem znovu nastavili bídnou tvář z konce podzimu. Fotbalisté pražské Sparty v závěrečném duelu 20. kola Fortuna ligy nakonec porazili Bohemians 1:0. Derby rozhodla penalta v nastavení nařízená podle videa. Nový kapitán Frýdek ji sice neproměnil, míč vyražený brankářem Fryštákem však už do sítě poslal. Letenští tak ztrácejí bod na třetí Jablonec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparta vítězí. Martin Frýdek proměnil dorážku po penaltě.

Článek
Fotogalerie

Jedenáctka Sparty nebyla po zimní přípravě zcela jasná a neobešla se bez překvapení. Teprve šestnáctiletý Adam Hložek se stal vůbec nejmladším sparťanem v základní sestavě v ligové historii.

Překonal tak svého spoluhráče Václava Kadlece, který usedl na lavičku, podobně jako Martin Hašek, syn trenéra soupeře.

Byly to nervy! Martin Frýdek proměnil penaltu nadvakrátVideo: Sport.cz

Švéd Karlsson na domácí soupisce chyběl, z nových tváří se tak v základu představil obránce Hanousek a k ligové premiéře nastoupil odchovanec Plechatý.

Začátek se domácím nepovedl. Klokani si brzy vytvořili první šance. Nejprve jim jemný Nitův zásah zabránil zakončovat do odkryté branky, posléze Filip Hašek jen těsně minul. Až pak se domácí probudili. Kanga vysunul Tetteha a exklokan donutil brankáře Fryštáka k prvnímu těžkému zákroku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Kapitán @martinfrydek zachránil 3 body!!!! #acsparta

Příspěvek sdílený AC Sparta Praha (@acsparta_cz),Úno 10, 2019 v 10:00 PST

Dlouho se nic nedělo, až ve 33. minutě Fryšták podběhl Kangův centr a Hložek trefil hlavou břevno. Hosté se pak hodně zlobili, když Chipciu tělem ve vápně zastavil Záviškův únik, penalta se však nepískala.

Ani po přestávce se sparťané nemohli dlouho najít a z tribun se začal ozývat pískot. Kouč Ščasný začal střídat, první šel ze hřiště Kanga, po něm i Tetteh.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians Antonín Vaníček (vlevo) a Filip Hašek po utkání se Spartou.

Až v 79. minutě došlo i na pravé rodinné derby Hašků, sparťan Martin nastoupil proti otci a bratrovi Filipovi na druhé straně.

Osm minut před koncem se po druhé žluté kartě nechal vyloučit vršovický Ljovin a daroval tak Spartě závěrečný tlak.

Co řekl Zdeněk Ščasný na to, že fanoušci volali po jeho odchodu?Video: Sport.cz

Po poradě s videorozhodčím nařídil sudí Proske v nastavení penaltu za Dostálův zákrok na Chipcia. Fryšták ji Frýdkovi sice vyrazil, nový kapitán však sám dorazil míč do sítě a derby rozhodl.

Fotbalová liga - 20. kolo:
Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Branka: 90.+2 Frýdek. Rozhodčí: Proske - Kotík, Caletka - Franěk (video). ŽK: Plechatý - Vacek, Ljovin, Dostál. ČK: 83. Ljovin. Diváci: 11 625.
Sparta: Nita - Zahustel, Plechatý, Štetina, Hanousek - Frýdek - Hložek (79. M. Hašek), Sáček, Kanga (65. V. Kadlec), Chipciu - Tetteh (68. Pulkrab). Trenér: Ščasný.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Krch, Bartek - Záviška (59. Reiter), Ljovin, Vacek (80. Jindřišek), F. Hašek - Vaníček, Koubek (84. Nečas). Trenér: Martin Hašek st.

Reklama

Související témata: