Hlavní obsah

Nemocnou Karolínu Plíškovou v Dauhá nahradila sestra Kristýna

Praha

Tenistka Karolína Plíšková se kvůli virovému onemocnění na poslední chvíli odhlásila z turnaje v Dauhá. Do soutěže měla dnes vstoupit z pozice druhé nasazené hráčky, ale místo ní se proti Elise Mertensové z Belgie ve 2. kole postaví její dvojče Kristýna jako "lucky loser" z kvalifikace.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Karolínu Plíškovou nahradí její sestra Kristýna

Článek

Velký úspěch už na katarském turnaji zaznamenala Karolína Muchová, která porazila 6:2 a 6:4 Sie Su-Wej z Tchaj-wanu a poprvé v kariéře postoupila na okruhu WTA do čtvrtfinále. V něm si 132. hráčka žebříčku zahraje se světovou sedmičkou a vítězkou loňského Turnaje mistryň Elinou Svitolinovou.

Mezi nejlepších osm se dostala i Barbora Strýcová, která zvítězila nad ruskou kvalifikantkou Annou Blinkovovou za necelé dvě hodiny 6:0, 3:6, 6:0. O semifinále se utká s vítězkou zápasu mezi Němkou Angelique Kerberovou a Estonkou Anett Kontaveitovou.

Kristýna Plíšková prohrála už ve 2. kole kvalifikace s krajankou Muchovou, ale nakonec je už pátou neúspěšnou kvalifikantkou, která se letos do hlavního turnaje v Dauhá dodatečně dostala. Za držitelku trofeje z roku 2017 Karolínu Plíškovou nastoupí Kristýna až do 2. kola, jelikož její slavnější sestra měla na úvod volný los.

Z původně ohlášených hvězd se stejně jako Karolína Plíšková kvůli virovému onemocnění odhlásila také Dánka Caroline Wozniacká. Francouzku Caroline Garciaovou vyřadilo zranění nohy. Loni titul získala Petra Kvitová, ale letos se rozhodla pro jiný turnajový program a do Dauhá se nepřihlásila.

Karolína s Kristýnou Plíškovou měly spolu hrát rovněž čtyřhru a nastoupit proti nasazeným jedničkám Květě Peschkeové a Nicole Melicharové, ale odhlásily se. Jejich místa zaplnil tunisko-americký pár Ons Džabúrová, Alison Riskeová.

Reklama