Hlavní obsah

Černý týden anglického fotbalu. Po legendárním brankáři odešel i bývalý trenér Manchesteru United

Londýn/Praha

Smutný týden zažívá anglický fotbal. Poté, co byla v úterý zveřejněna zpráva o úmrtí legendárního brankáře Gordona Bankse, nyní média přinesla zprávu o smrti Erica Harrisona, bývalého trenéra mládeže v Manchesteru United. Zemřel ve věku 81 let.

Foto: manutd.com

Fotbalový trenér Eric Harrison (druhý zprava). Na snímku se slavnými hráči United Davidem Beckhamem, Garym Nevillem a Philem Nevillem.

Článek

S informací přišel server Sky Sports News. Harrison byl součástí akademie United v době, kdy v rámci ní vznikala slavná "Class of '92", jejímiž členy byli David Beckham, Gary Neville, Phil Neville, Paul Scholes, Ryan Giggs a Nicky Butt.

Kromě trénování manchesterské mládeže byl Harrison také čtyři roky asistentem manažera velšského národního týmu. Před čtyřmi lety mu byla diagnostikována kombinovaná demence. Zemřel obklopen svou rodinou ve věku 81 let.

Na svém Instagramu sdílel vzpomínku na svého bývalého trenéra i slavný David Beckham. "Ztratili jsme svého mentora, trenéra a muže, který nás stvořil. Naučil nás, jak hrát, jak se nikdy nevzdat, jak důležité je vyhrát své individuální souboje a vše, co jsme potřebovali dělat, abychom hráli za Manchester United."

"Co je ještě důležitější, donutil nás porozumět tomu, jak tvrdě dřít a respektovat jeden druhého, a to nejen na hřišti. Nezapomeneme na životní lekce, které nám dal. Ericu, milujeme tě a dlužíme ti vše," uzavřel Beckham, který pod příspěvek podepsal celou Class of '92.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

We’ve lost our mentor, our coach and the man who made us. He taught us how to play, how to never give up, how important it was to win your individual battles and what we needed to do to play for Manchester United Football Club. He was always watching and always with us everytime we played, I can still hear him telling me NO MORE HOLLYWOOD PASSES. I can still see him as we played on The Cliff training ground looking down on us either with a proud smile or a loud bang of his fist on the window knowing any minute he would be on his way down to probably advise me in the most polite way to stop playing those passes. More importantly he made us understand how to work hard and respect each other and not just on the pitch. We won’t forget the life lessons he gave us. Eric we love you and owe you everything. ❤ Gary, Phil, Ryan, Paul, Nicky and David.

Příspěvek sdílený David Beckham (@davidbeckham),Úno 13, 2019 v 11:59 PST

Sir Alex Ferguson pak Harrisona označil za "jednoho z největších trenérů naší doby." A dodal: "Ericův přínos fotbalu (nejen v Manchesteru) byl neuvěřitelný. V mladých hráčích vybudoval charakter a odhodlání a připravil je na budoucnost."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články