Hlavní obsah

Slavia - Genk 0:0Sešívaní při jarním návratu po 11 letech gól nedali, odveta je otevřená

Aktualizováno

Neinkasovat a doma vyhrát nejlépe o dva góly. Plán fotbalistům pražské Slavie, kteří se po 11 letech znovu představili v jarní fázi pohárů, vyšel jen z poloviny. V prvním zápase úvodního kola play off Evropské ligy remizovali s belgickým Genkem 0:0. Smolařem duelu se stal domácí kapitán Milan Škoda, který trefil tyč a několik dalších šancí nevyužil. Odveta v Belgii se hraje za týden a šance na postup jsou stále otevřené.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda ze Slavie Praha (vpravo) a Joseph Aidoo z Genku během utkání Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Čekala se taktická bitva vyrovnaných soupeřů, v níž nemusí být na velké šance příliš místa. Sešívaní se osmělili již po pěti minutách. První střelu na branku vyslal Stoch, nadějné přečíslení nedokázal zužitkovat Zmrhal.

Obrana suverénního lídra belgické ligy nebyla v úvodu zápasu vůbec skálopevná, což mohl využít Škoda. V 19. minutě se kapitán domácích uvolnil na hranici vápna a přízemní střelou z otočky trefil tyč. Jeho šance byla výsledkem očekávaného tlaku, který si červenobílí vytvořili.

Trenér Jindřich Trpišovský po remíze Slavie s GenkemVideo: Sport.cz

Jenže zprávy o silné ofenzivě Genku nelhaly. Kapitán Trossard hravě pláchl Kúdelovi a hned z první šance soupeře také orazítkoval tyč. Fiolič pak minul Kolářovu branku jen o vlásek. Pět minut před přestávkou schytal žlutou kartu Ngadeu, který tak bude Slavii chybět v odvetě.

Také ve druhém dějství pokračovala urputná bitva. Do role smolaře zápasu se postupně pasoval Škoda. Nejprve k němu Bořilův centr sklepl Zmrhal a kapitán trefil míč jen kolenem. Po Olayinkově centru už Škodovi sedl míč mnohem líp, ale brankář Vukovic vytáhl výborný zákrok. Do třetice si pak na něj kapitán sešívaných nepřišel po Coufalově nabídce.

Brankář Ondřej Kolář po remíze Slavie s GenkemVideo: Sport.cz

Genku stačilo opět málo, krajní obránce De Norre se dostal sám před Koláře a také domácí gólman se zaskvěl.

Slávisté se snažili až do posledních minut. Olayinka připravil šanci Van Burenovi, který těsně minul. Další šance nevyužili Olayinka a Coufal.

Do osmifinále evropské soutěže červenobílí postoupili naposledy v roce 2003. Před odvetou v Genku nejsou bez šance, ale bude perná.

Milan Škoda po remíze Slavie s GenkemVideo: Sport.cz

Úvodní utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:
Slavia Praha - KRC Genk 0:0
Rozhodčí: Treimanis - Gudermanis, Spasjonnikovs - Golubevs, Malcevs (všichni Lot.). ŽK: Ngadeu, Kúdela, Bořil - Heynen, Malinovskij, Samatta. Diváci: 18 125.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček - Zmrhal (61. Olayinka), Ševčík, Hušbauer (77. Král), Stoch - Škoda (76. Van Buren). Trenér: Trpišovský.
Genk: Vukovic - Maehle, Dewaest, Aidoo, De Norre - Heynen - Ndongala (69. Paintsil), Fiolič (57. Pozuelo), Malinovskij, Trossard (87. Piotrowski) - Samatta. Trenér: Clement.

Reklama

Související témata: