Hlavní obsah

Český veterán UFC se vrací do Česka. Kde se postaví do klece?

Překvapení, které dostává reálné obrysy. Druhý český zápasník, který poznal nejslavnější MMA ligu na světě, bude zápasit v Česku. Viktor Pešta, jenž okusil ovzduší UFC, se 6. dubna představí na galavečeru Night of Warriors v Liberci. Soupeř, váha? Tohle je zatím zahaleno tajemstvím.

Foto: Facebook: Viktor Pešta

Viktor Pešta v tréninku.

Článek

„Viktor Pešta bude zápasit na Night of Warriors 6. dubna v Liberci. Bližší informace k zápasu a k soupeři budeme zveřejňovat postupně," napsala Sport.cz za organizátory Monika Soukalová.

Informaci o chystaném duelu potvrdil i Peštův trenér v Česku Daniel Barták z Penta Gymu Praha. „Jednáme o zápasu Viktora na tomto galavečeru a vypadá to, že by zde měl nastoupit. Otázka je - s kým."

Karlos Vémola chce zápasit v Liberci. Dojde na duel s Francouzem Princem Aounallahem?Video: Sport.cz

„Viktor si rozhodně zaslouží kvalitního soupeře a český fanoušek chce vidět Viktora na domácí půdě vyhrát. Detaily k soupeři, ostatně jako k soupeřům všech ostatních zápasníků budeme zveřejňovat postupně," dodala Soukalová.

Pešta naposledy zápasil v červnu minulého roku v Rusku pod organizací RCC, když prohrál s Alexandrem Jemeljaněnkem, který mu zlomil nos a upravil bilanci na 13 výher a 5 porážek. Po operaci se rodák z Příbrami přesunul na základnu na Floridu, kde několik měsíců trénoval. Poté se vrátil do Čech, následně stihl i švýcarský výjezd za Vokanem Oezdemirem, který bojuje v UFC. Nyní je opět v Americe. „Viktor hlásí z Floridy dobrou formu, tak uvidíme, koho mu organizátoři najdou," dodal Barták.

Naposledy se Pešta představil českým fanouškům 25. června 2017 v Praze, když porazil Poláka Michala Kitu.

Viktor Pešta vs. Alexandr JemeljaněnkoVideo: O2 TV Sport

Reklama

Související témata: