Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 1:4Birner řídil čtyřmi body výhru Liberce v Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Lenc 0 : 1
2. Žejdl 1 : 1
30. Hudáček 1 : 2
37. Valský 1 : 3
59. Birner 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté vedoucího Liberce napravili páteční domácí zaváhání se Zlínem a v nedělním duelu 45. kola extraligy vyhráli na ledě nedalekého rivala Mladé Boleslavi 4:1. U všech gólů Bílých Tygrů byl útočník Michal Birner; jeden sám dal a na další tři přihrál. Středočeši po sérii pěti výher podruhé za sebou nebodovali a zásluhou lepšího skóre je na sedmou příčku přeskočila Sparta.

Článek

Skóre se poprvé měnilo už po 14 vteřinách hry, kdy se k puku na kruhu dostal Lenc a bekhendem přetavil proti svému bývalému týmu hned první střelu zápasu v liberecké vedení.

To však trvalo jen minutu a 19 vteřin. Bruslaři totiž využili hned vzápětí přesilovku při vyloučení Šmída, když se také z mezikruží přesnou ranou prosadil Žejdl. Vedení Tygrům mohl vrátit v jejich úvodní přesilové hře Hudáček, jenže odražený puk nedokázal do odkryté branky nasměrovat přesně.

Liberec si přeci jen vzal vedení zpátky. Těsně před polovinou zápasu našel u pravé Růžičkovy tyče Birner volného Hudáčka, který pohodlně zasunul puk do domácí branky. A Bílí Tygři své vedení dokonce navýšili, když se v přesilové hře po závaru před domácím brankovištěm dostal puk až k Valskému, který upravil na 3:1 pro hosty.

Další šance si Severočeši vytvořili už ve třetí třetině, kdy při hře čtyři na čtyři ztratil hůl domácí obránce Kovačevič a nebezpečně střílel Hudáček. Liberec pak ve zbytku zápasu zodpovědně bránil modrou čáru a domácí se nemohli dostat do potřebného tlaku. Naopak si museli dávat pozor na nebezpečné liberecké kontry.

Závěrečné drama nepřišlo. I proto, že v končící 59. minutě ještě zpečetil výsledek gólem do prázdné branky Birner.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Žejdl (Klepiš, Kotvan) - 1. Lenc (L. Hudáček, Birner), 30. L. Hudáček (Birner), 37. Valský (Birner, L. Hudáček), 59. Birner (Lenc, L. Hudáček). Rozhodčí: Hodek, Lacina - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 4054.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Pláněk, Bernad, Kurka, Kotvan, Kovačevič, Dlapa, Němeček - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, Pacovský - P. Kousal, T. Knotek, Flynn. Trenéři: Hořava, Rulík a Patera.
Liberec: Will - Derner, Stříteský, Šmíd, Hanousek, Ševc, Doherty, Kolmann - Lenc, L. Hudáček, Birner - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, Redenbach, Valský - Zachar, J. Vlach, D. Špaček. Trenéři: Pešán a P. Augusta.

Reklama

Související témata: