Hlavní obsah

Budějovický brankář Filipko odchází do Iraklisu Soluň

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalový brankář Českých Budějovic Miroslav Filipko přestupuje do patnáctého týmu řecké ligy Iraklisu Soluň. Třiatřicetiletý gólman, který v dresu Dynama působil od roku 2004, měl ve smlouvě zakotveno, že v případě nabídky ze zahraničí smí odejít. Kouče Františka Cipra i jihočeské vedení však Filipkův náhlý přestup zaskočil.

Foto: čtk

Fotbalisté Českých Budějovic přišli o brankáře.

Článek

"Přidělalo nám to pořádné starosti," řekl ve středu Cipro. Detaily transferu kluby doladí po zdravotních testech, které Filipko ode dneška v Řecku absolvuje.

Rozhodnutí českobudějovické brankářské jedničky překvapilo i výkonného ředitele Dynama Zdeňka Kořínka. "Samozřejmě je to trochu rozčarování, postavil nás takhle před hotovou věc," uvedl v telefonickém rozhovoru s ČTK Kořínek.

Vedení klubu podle něj nyní rychle shání za Filipka náhradu. "Čeká nás teď hledání nového gólmana. Trenér Cipro musí vytipovat nějaké možnosti, ale bylo by předčasné hovořit o konkrétních jménech. Každopádně chceme minimálně rovnocenného brankáře, jako byl Filipko. Jarní část bude těžká a Křížek nemá odpovídající prvoligové zkušenosti," doplnil Kořínek.

Nabídku nešlo odmítnout

Filipko byl na jihu Čech spokojen, ale nabídku ze Soluně prý nešlo odmítnout. "V Českých Budějovicích se mi líbilo, ale je tu nová velká šance a život jde dál. Nehledejte v tom nic špatného," prohlásil pro server idnes.cz Filipko.

V jeho rozhodování sehrál významnou roli i fakt, že předposlední tým řecké ligy trénuje slovenský kouč Jozef Bubenko. "Byla to jedna z věcí, která mi pomohla to urychlit. Celé to mělo velký spád. Nabídka byla nečekaná a i jednání proběhlo velmi rychle," řekl Filipko.

Dynamu tak zbude v kádru z gólmanů pouze Zdeněk Křížek, který o víkendu chytal v utkání zimního Tipsport Cupu proti Bohemians 1905. V první lize však ještě třiadvacetiletý brankář nikdy nenastoupil.

Reklama

Související témata: