Hlavní obsah

Liberec - Dukla 2:0Kozákova paráda vzala Dukle naději, Liberec slaví vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Hybš 1 : 0
88. Kozák 2 : 0
Záznam online reportáže

Hynek PreislerSport.cz
Aktualizováno

Hodinu se nemohl Slovan prosadit proti tuhé defenzivě Dukly, její obranný val nakonec překonal v 60. minutě obránce Matěj Hybš. Liberec nakonec porazil v předehrávce 22. kola nejvyšší soutěže fotbalistů tým z Julisky 2:0 a minimálně na den poskočil na šesté místo před Zlín.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Libor Kozák z Liberce se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Nejhorší tým ligy se v prvním poločase soustředil především na defenzivu, proti které se Libor Kozák a spol. dlouho nemohli prosadit, přesto domácí převahu v první půli přetavili v tři dobré šance.

Už ve čtvrté minutě musel po rohovém kopu zasahovat hostující gólman Filip Rada. V 19. minutě zase Kozákovi po přihrávce Radima Breiteho před branku chyběl krok. A chvíli před pauzou hlavičkoval těsně nad branku Martin Koscelník.

Modrobílý tým oživilo dvojnásobné střídání po deseti minutách druhé půle. Nejprve Filip Oršula nahradil Aleše Nešického a poté Tomáš Malinský Romana Potočného. Tah se kouči Zsoltu Hornyákovi povedl.

Malinský byl na hřišti jen chvíli, když ho vysunul Kozák a jeho dobrou střelu Rada vyrazil. A po následné standardní situaci se Severočeši ujali vedení. Míč ve vápně propadl k Matěji Hybšovi a ten otevřel skóre.

Dvě minuty před koncem tři body pro modrobílé pojistil dobře hrající Libor Kozák, jehož perfektně vysunul Oršula. Kozák vběhl do vápna a sám před gólmanem si počínal mazácky, když Radu přehodil. Liberec v tabulce předstihl Zlín a Dukla zůstala na posledním místě tabulky. Je také v pozici nejhoršího týmu venku, kde dosud uhrála jen pět bodů.

Fotbalová liga, předehrávka 22. kola
Liberec - Dukla 2:0 (0:0)
Branky: 60. Hybš, 88. Kozák. Rozhodčí: Pechanec - Kotalík, Pečenka. ŽK: Hybš, Mara, Kozák - Souček, Ostojič. Diváci: 2777.
Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Mikula, Hybš - Potočný (58. Malinský), Oscar, Breite, Nešický (55. Oršula), Pešek (68. Mara) - Kozák. Trenér: Hornyák.
Dukla: Rada - Kozma, Raspopovič, Ostojič - Miloševič (74. Holík), Hanousek, Koval, González (66. Djuranovič), Souček (61. Douděra) - Tetour, Podaný. Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: