Hlavní obsah

Petře, vítej domů! Čechovi vyšlo přání, čeká ho emotivní návrat do Rennes

Má poslední šanci zvednout nad hlavu velkou trofej. Na léto přece oznámil konec kariéry. Los osmifinále Evropské ligy každopádně udělal Petru Čechovi velkou radost. Jeho Arsenal narazí na Rennes, které miluje a odkud v roce 2004 vyrazil do velkého fotbalového světa. „Vítej domů,“ vzkazují francouzští fanoušci gólmanovi. „Vracet se do Rennes ve chvíli, kdy končím kariéru, je hodně symbolické. Známí už mi psali a těší se. Já taky,“ reaguje brankář na svém webu.

Foto: John Sibley, Reuters

Petr Čech z Arsenalu po odvetě zápasu EL s Borisovem.

Článek

Někdo po slavnostním losovacím ceremoniálu brblá, protože si přál jiného soupeře. Big Pete je spokojený.

„Než se začalo losovat, měl jsem dvě přání. Rennes byla priorita. Abych se v poslední sezoně mohl vrátit tam, kde všechno začalo. Aspoň z pohledu zahraničního působení," libuje si Petr Čech.

Přání číslo dvě snadno uhodnete...

„Přece Slavia. Bylo by krásné ukázat se na závěr kariéry v Praze," usmívá se gólman Arsenalu.

Osobní záležitost na Spartě

Čech ujišťuje, že v Rennes nastoupí plně koncentrovaný.

„Pojedu za prací, ne za zábavou. Daleko zvláštnější byl duel před šesti lety na Spartě. To byla osobní záležitost. Doma, na Letné, celá rodina na stadionu. Já byl jednička národního týmu, vítěz Ligy mistrů. Divné," líčí.

Zapomenout nemůže ani na tehdejší odvetu na Chelsea.

„Od sedmnácté minuty jsme prohrávali. David Lafata dostal zpětnou přihrávku a fláknul mi to pod břevno. Hrozilo nám, že nás Sparta vyřadí..."

Upíná se k finále

Arsenal teď přešel přes Borisov a gólman věří, že si Kanonýři poradí také s Rennes. Finále je totiž jeho vytoužená meta. Může jít o závěrečný zápas jeho kariéry.

„To je můj poslední sen. Abych v Baku chytal finále a domů si odvezl titul z Evropské ligy. Upínám se k tomu," říká Čech na rovinu.

Nejdřív však Arsenal musí vyřadit Rennes s brankářem Tomášem Koubkem.

„Je úsměvné, že v Evropské lize chytají čtyři gólmani z Česka a v osmifinále dva vypadnou. Tomáš Vaclík proti Slavii a já proti Tomáši Koubkovi. Vždyť my máme i stejného agenta, a když chtěli Tomáše koupit do Rennes, tak jsem ho vřele doporučil. Teď ho budu chtít vyřadit," má Čech jasno.

Reklama

Související témata: