Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 1:4Boleslav padla doma potřetí v řadě, Plzeň potvrdila skvělou formu a je druhá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Zohorna 1 : 0
20. Kodýtek 1 : 1
25. Indrák 1 : 2
36. Kovář 1 : 3
47. Pour 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi podlehli ve 47. kole extraligy doma druhé Plzni 1:4. V boji o play off doma potřetí za sebou nebodovali a prohráli tři z posledních čtyř utkání. Západočeši naopak poosmé za sebou nevyšli naprázdno a z toho sedmkrát vyhráli. Třemi asistencemi k úspěchu v Mladé Boleslavi pomohl útočník Jan Kovář.

Článek

Už po 86 vteřinách se dočkali domácí přesilové hry po Kovářově faulu, ale hosté se ubránili. Frodl si poradil s šancemi Šťastného a Flynna. V sedmé minutě se ale domácí dočkali vedení. Po Musilově střele se dostal k puku Zohorna, který si jej přehodil na bekhend a otevřel skóre.

Hosté po středeční kanonádě proti Zlínu (9:2) v úvodu hrozili ojediněle a po vyhraném Kovářově vhazování musel Růžička vytěsnit střelu Gulaše, který v minulém utkání vstřelil pět branek. Skóre se mohlo měnit na druhé straně. V 11. minutě prošla Frodlovi Kotvanova rána od modré čáry mezi betony, ale puk stihl plzeňský gólman se štěstím vytěsnit.

Plzeň využila přesilovku

Na druhé straně se ocitl v šanci Kodýtek, jenže minul. Potom vybídnul na druhé straně Šťastný Procházku, ale plzeňský gólman zasáhl. Radovali se naopak hosté, kteří 17 sekund před první pauzou proměnili přesilovku. Kovářovu ideální přihrávku usměrnil za Růžičku Kodýtek.

I do druhého dějství nastoupili aktivněji domácí, ale Plzeň se ubránila a v 25. minutě otočila stav. Indrák hledal před brankou Nedorosta, puk si však srazil nešťastně do vlastní branky Flynn.

Druhá třetina moc nenabídla. Plzeň aktivní hrou rozbíjela snahu domácích už od založení protiútoků. V 36. minutě navíc nejlepší střelec extraligy Gulaš z pravého kruhu propálil Růžičku a svým 28. gólem v sezoně zvýšil na 3:1. Svou střeleckou bilanci mohl ještě vylepšit hned za dvě minuty, ale tentokrát Růžička jeho ránu kryl.

V úvodu závěrečného dějství se nepodařilo snížit tečí Kotvanovy střely Procházkovi a ve 47. minutě opět úřadovala elitní formace Plzně. Gulašovu přihrávku proměnil Pour a o osudu utkání bylo definitivně rozhodnuto. Zkorigovat skóre se nepodařilo Vondrkovi. Na druhé straně měl ještě možnost Indrák.

47. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. R. Zohorna (P. Musil, Vondrka) - 20. Kodýtek (Jan Kovář, D. Kindl), 25. Indrák, 36. Gulaš (Jan Kovář), 47. Pour (Gulaš, Jan Kovář). Rozhodčí: Hribik, Kubičík - Lučan, Pešek. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 3269.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Pláněk, Bernad, Kurka, Kotvan, Kovačevič, Dlapa, Němeček - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, T. Knotek, M. Procházka - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava st., Rulík a Patera.
Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Pulpán, N. Jones, Allen, L. Kaňák, Moravčík - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Kodýtek, Preisinger, P. Straka - D. Kindl, Kracík, V. Němec - Indrák, V. Nedorost, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice