Hlavní obsah

Hradec Králové - Litvínov 4:1Stačilo deset minut. Hradec Králové si poradil s trápícím se Litvínovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Zámorský 1 : 0
8. Rosandič 2 : 0
10. Kukumberg 3 : 0
22. Cingel 4 : 0
36. Mikúš 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 47. kole extraligy Litvínov 4:1. Východočeši vyhráli popáté za sebou v základní hrací době, vždy přitom inkasovali maximálně gól. Mountfield udělal zásadní krok k úspěchu již v první třetině, kterou vyhrál 3:0. Na první Liberec tak ztrácí ze třetí příčky už jen tři body.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský Michal Trávníček nemohl být spokojen

Článek

Domácí sice nastoupili bez dvou zraněných elitních útočníků Koukala a Dragouna, přesto začali zápas ve velkém tempu. Hosté vůbec nestačili, což se brzy projevilo i na skóre.

Už v začínající čtvrté minutě se prosadil nejproduktivnější hráč Mountfieldu Zámorský, jenž si po přihrávce najel do výhodné pozice a tvrdou ranou propálil gólmana Januse. Pro Litvínov to byl tvrdý úder, což se ukázalo v následujících chvílích.

Východočeši po čtyřech minutách přidali druhou branku a prakticky hned poté třetí. Nejprve se trefil obránce Rosandič, jenž dokončil akci třetího útoku. Dvě minuty po něm ukázal Kukumberg, že je stále velmi platným hráčem. Pustil se mezi tři obránce a střelou přes jednoho z nich překonal Januse - 3:0.

Hradec začal druhou třetinu skvěle

Mountfieldu navíc vyšel také vstup do druhé části. Hned dvě minuty po jejím začátku se v přesilovce výborně zorientoval Cingel, jenž uklidil puk do odkryté branky. Domácí měli hru ve svých rukou a zápas byl tak i nadále jednoznačný.

Malý zádrhel pro Královéhradecké přišel v 36. minutě. Trončinský, bývalý obránce Pardubic, největšího rivala Hradce, nahodil puk před bránu, kde ho šikovně tečoval Mikúš. Pro domácí to bylo varování.

Jenže ani ve třetí části se hosté nezvedli. Východočeši si v klidu pohlídali vedení o tři branky, hosté nebyli příliš nebezpeční a i proto se na výsledku už nic nezměnilo.

47. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Zámorský (M. Chalupa, Smoleňák), 8. Rosandič (Miškář), 10. Kukumberg (Zámorský, Linhart), 22. Cingel (Rosandič) - 36. J. Mikúš (Trončinský, V. Hübl). Rozhodčí: Šír, Kika - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci 5237.
Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič - Smoleňák, Rákos, M. Chalupa - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Vopelka, Kukumberg, Miškář - Štindl, Nedvídek, D. Sklenář. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.
Litvínov: Janus - Trončinský, Šesták, Březák, Ščotka, Graborenko, L. Doudera, Strejček - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - J. Petružálek, M. Hanzl, Trávníček - Kašpar, J. Mikúš, Jurčík - M. Havelka, Jícha, Helt. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín