Hlavní obsah

Sparta - Baník 3:2Letná aplauduje! Dočkal se při velkém návratu v ostré bitvě podepsal pod výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Diop 0 : 1
39. Štetina 1 : 1
57. Karlsson 2 : 1
77. Drchal 3 : 1
90. Kuzmanovič 3 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Dva roky putoval po světě, než se do české ligy zase vrátil. Vítězně. Kapitán národního týmu Bořek Dočkal zase navlékl pásku i na rudý dres a asistencí na vítězný gól se podepsal pod výhru pražské Sparty nad ostravským Baníkem 3:2. Letenští zvládli i půlhodinové oslabení a v přímém souboji si pojistili třetí místo. Po 22. kole budou mít na Ostravu náskok tří bodů. Rivalita soupeřů jde přitom na ostří nože, v ulicích Prahy a kolem stadionu hlídkují stovky policistů.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Hráči Sparty se radují z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Pohled na úvodní sestavy odpověděl na otázku, kdo z letenských záložníků odnese Dočkalův návrat. Na lavičku usedl Kanga, který byl střídán minule na Dukle, Chipciu pak uvolnil místo mladému Hložkovi.

Baník začal sérií faulů a dal domácí důrazně najevo, že s rolí uvítacího výboru nechce mít nic společného. První šanci Sparty ovšem přečkal s velkou dávkou štěstí. Zahustel již v 10. minutě našel ve vápně staronového kapitána a Dočkal v těžké pozici trefil tyč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal v zápase proti Baníku Ostrava

Příběh velkého návratu tak nedostal poutavou kapitolu. Také první šance Ostravy byla slibná, Baroš po rohu zamířil hlavou těsně vedle. Duel kapitánů se pak přenesl zase na druhou stranu. Video zkoumalo, zda zákrok na Dočkala nebyl penaltový, rozhodčí Houdek však nechal pokračovat ve hře.

A tak do otevřené obrany udeřil Baník. Právě Baroš ze strany ideálně odcentroval a Diop už neměl problém dopravit z malého vápna míč do sítě.

Sparta si pomohla standardkou. Karlssonův rohový kop přistál přesně před zcela volného Štetinu a stoper už nemohl prázdnou branku minout.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Baník poslal do vedení Diop

Po přestávce vládla Sparta

Po přestávce Dočkal ukázal, že se o důležité momenty dokáže rozdělit. Přímý kop z nebezpečné vzdálenosti přenechal Karlssonovi a Švéd se mu odvděčil parádní trefou pod břevno Laštůvkovy svatyně.

Sparta tedy otočila skóre, jenže hned dvě minuty po gólu Štetina na půlící čáře podťal Holzra a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Oslabení začali domácí aktivně, Tettehovi však velkou šanci zmařil Laštůvka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Drchal se raduje ze třetí branky Sparty

Skórovat mohl i Baroš, jeho střelu však Nita se štěstím vytěsnil na tyč. Baník musel litovat, protože Dočkal pak ideálním pasem vyslal do brejku Drchala a mladý útočník ho proměnil jako zkušený mazák.

Druhé podobné šance se už lekl a jeden gól mu vzal ofsajd, což Spartě nevadilo. O deseti předvedla svůj nejlepší výkon a Baník přehrála. Kuzmanovičův gól ve třetí minutě nastavení už jen upravil konečné skóre.

2. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - Baník Ostrava 3:2 (1:1)
Branky: 39. Štetina, 57. Karlsson, 77. Drchal - 29. Diop, 90.+3 Kuzmanovič. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Caletka - Marek (video). ŽK: Štetina, Karlsson - Baroš, Fillo, Fleišman, Diop, Jánoš. ČK: 61. Štetina. Diváci: 15.225.
Sparta: Nita - Zahustel, Štetina, Costa, Hanousek - Frýdek, Sáček - Hložek (79. Hašek), Dočkal, Karlsson (63. Radakovič) - Tetteh (71. Drchal). Trenér: Ščasný.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo (80. J. Šašinka), Jánoš (71. Jirásek), Hrubý, Holzer - Diop (58. Kuzmanovič), Baroš. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: