Hlavní obsah

Olomouc - Ml. Boleslav 3:1Hokejisté Olomouce opět přehráli Mladou Boleslav a jsou šestí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Vyrůbalík 1 : 0
42. Pláněk 1 : 1
57. Knotek 2 : 1
60. Ondrušek 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve 49. kole extraligy Mladou Boleslav 3:1 a posunuli se na 6. místo tabulky. Hanáci duel rozhodli až v závěru třetí třetiny, vítězný gól vstřelil Jan Knotek v 57. minutě. Olomouc přehrála Středočechy i počtvrté v sezoně a pošesté v řadě.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jan Knotek z Olomouce, střelec vítězné branky.

Článek

Do první šance se domácí dostali hned v úvodu, kdy si vynutili přesilovou hru. Gól však vstřelit nedokázali. Stejným výsledkem skončila také přesilová hra Mladé Boleslavi o pár minut později. Oba brankáři, domácí Lukáš i hostující Krošelj, předvedli několik dobrých zákroků.

Oba celky nevyužily řadu příležitostí. Hezký sólem se prezentoval Irgl, Strapáč však na jeho práci nenavázal a zamířil jen do Krošeljova betonu. Neúspěchem poté skončila i přečíslení.

Přestože Knotek ve vlastním oslabení ujížděl po velké chybě v rozehrávce Boleslavi na Krošelje sám, boleslavský brankář proti němu dokázal nadvakrát zakročit. Dobrým zákrokem se prezentoval o chvíli později také Lukáš, který si musel najít puk po šikovném zakončení Šťastného.

Ofenzivnější pojetí hry přineslo první branku. Kapitán domácích Vyrůbalík dostal přihrávku do brejku a prostřelil slovinského gólmana v dresu soupeře. Hosté následně Hanáky zatlačili, Lukáš ale zlikvidoval šance Flynna i Vondrky.

Hned po 30 vteřinách třetí třetiny musel rozhodčí zkoumat videozáznam po střele Žejdla. Přestože už boleslavský střelec zvedal ruce nad hlavu, gól z toho nebyl. Vyrovnat se tak Boleslavi podařilo až v pokračující přesilové hře střelou od modré čáry v podání Pláňka.

Po další řadě nevyužitých příležitostí utkání rozhodl Jan Knotek, jenž se krátce po skončení přesilovky hostů dostal do brejku a překonal Krošelje podruhé. Závěrečný nápor Středočechů oslabilo vyloučení Látala. Hosté se přesto rozhodli odvolat brankáře, vteřinu před koncem se ale prosadil domácí Ondrůšek.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 34. Vyrůbalík (Jergl, Lukáš), 57. J. Knotek, 60. Ondrušek - 42. Pláněk (D. Šťastný, T. Knotek). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 4175.
Olomouc: Lukáš - Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Švrček, L. Rutar, Ondrušek - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Nahodil, Laš - V. Tomeček, Kolouch, J. Káňa. Trenéři: Tomajko a Moták.
Mladá Boleslav: Krošelj - Kotvan, Kovačevič, Pláněk, Bernad, Kůrka, Němeček, Dlapa - Vondrka, T. Knotek, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice