Hlavní obsah

To, co jsme v závěru předvedli, není normální. Jsem naštvaný na nás všechny, láteří Bartošák

Brno

Až do 55. minuty vedli hokejisté Vítkovic na ledě mistrovského Brna 1:0 a kontrolovali hru, avšak po vyrovnávacím gólu Komety neodolali v závěru tlaku obhájců titulu a nakonec 1:3 padli. Vzhledem k vítězství Olomouce nad Mladou Boleslaví vypadli Ostravané z elitní šestky, která bude po základní části zaručovat přímý postup do extraligového čtvrtfinále. Vítkovický brankář Patrik Bartošák rozmlátil po závěrečné siréně cestou do kabiny zlostí hokejku.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák při utkání v Brně.

Článek

„To, co jsme předvedli na konci utkání, není normální. Jsem naštvaný na nás všechny, nemá smysl ukazovat prstem na jednotlivce. Nedávno jsme ztratili v závěru derby s Třincem, v němž jsme vedli už 3:0, a teď se to opakovalo," láteří v emocích.

Přitom jeho mužstvo bylo dlouho lepší. „Jenže za stavu 1:0 pro nás jsme najednou v přesilovce skoro nevystřelili na bránu a pak necháme Kometu srovnat. To se nesmí stávat týmu, který hraje o šestku. Během tří týdnů jsme spadli ze čtvrtého místa na sedmé. Podělali jsme si to sami a sami se z toho musíme teď vyhrabat," má Bartošák jasno.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Útočník Jakub Orsava z Brna překonává Patrika Bartošáka v brance Vítkovic.

Štve ho, že v ostravské kabině zavládlo po zpackaném střetnutí hrobové ticho. „Nikdo nemluvil. Takže si to asi vyříkáme až v sobotu. Anebo to hodíme úplně za hlavy. Ani nevím, jestli je dobře, že už v neděli hrajeme zase doma s Hradcem nanovo. Teď si vezmu prášek a doufám, že brzy usnu," plánuje rozezlený Bartošák. Jeho celek ještě v novém roce nevyhrál extraligový duel na soupeřově kluzišti. „Osmý pokus budeme mít v úterý v Liberci," pamatuje si náročný los závěrečných kol základní části extraligy.

V brněnské kabině naopak zavládlo po famózním obratu velké nadšení. Kometa si upevnila páté místo. „Zaplaťpánbůh za tři důležité body. Rozhodla naše trpělivost," raduje se autor vyrovnávací branky na 1:1 Jakub Orsava. Vyzvedl výborný výkon brankáře Čiliaka. „Od návratu z KHL chytá skvěle. Několikrát nás podržel také v utkání s Vítkovicemi. I já mu těžko dávám na trénincích góly," culí se.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Vítkovický Jan Výtisk stíhá Martina Zaťoviče z Brna.

Rozdílovou trefu Komety poté zaznamenal útočník Martin Zaťovič, který se prosadil důrazem před soupeřovou brankou. „Byl to krásný zápas plný emocí. Lidi ve vyprodaném hledišti se určitě dobře bavili," je přesvědčený. „Potřebovali jsme za každou cenu vyhrát, a to se nám naštěstí povedlo," říká nadšeně.

Hned myslí na nedělní duel na ledě extraligového lídra v Liberci. „Také tam budeme chtít nějaké body urvat, abychom o sobě dali před play off vědět," usmívá se Zaťovič.

Reklama