Hlavní obsah

Teplice - Opava 3:2Teplice poprvé na jaře vyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Hora (penalta) 1 : 0
36. Hora 2 : 0
44. Žídek 2 : 1
84. Kuchta 3 : 1
88. Juřena 3 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic v utkání 23. kola první ligy porazili 3:2 Opavu a poprvé v jarní části nejvyšší soutěže vyhráli. Severočechy poslal dvěma góly do vedení Jakub Hora, za hosty ještě v prvním poločase snížil Jan Žídek. Slezané poté ve druhé půli soupeře výrazně zatlačili, ale třetí gól domácích přidal Jan Kuchta. Václav Juřena už jen snížil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Patrik Žitný z Teplic a Pavel Zavadil z Opavy.

Článek

První poločas patřil domácím. Moulis v sedmé minutě ještě trefil tyč, ale o chvíli později už se Severočeši dočkali. Helebrand ve vápně fauloval Moulise a nařízenou penaltu proměnil Hora. Tepličtí byli i nadále aktivní a v 36. minutě přidali druhou branku. Postaral se o ni opět Hora, když si po Krobově centru připsal osmý zásah v sezoně.

Opava si v prvním dějství nevypracovala jedinou vyloženou šanci, ale přesto dokázala snížit. Krátce poté, co domácí Žitný v dobré pozici přestřelil, totiž propadl míč v teplickém vápně k Jurečkovi, s jehož střelou si brankář Grigar ještě poradil, ale z dorážky se prosadil Žídek. Pro opavského kapitána šlo o první ligový gól.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva autor dvou teplických gólů Jakub Hora a Petr Zapalač z Opavy.

Ve druhém poločase zápas nabral na tempu a bylo to především zásluhou Opavy, které nebyla daleko od vyrovnání. Nejprve zahrozil ranou z dálky Simerský a poté zcela osamocený v dobré pozici jen těsně nedosáhl na centr Žídek. Po hodině hry Grigar vyrazil Smolovu hlavičku, a když už ho po brejku přehodil Jurečka, míč před čárou odkopl Jeřábek.

Trest za zahozené šance přišel v 84. minutě po chybě zkušeného Zavadila, kterou úspěšným únikem potrestal Kuchta. Opava ale boj o bod nevzdala a dvě minuty před koncem snížil povedenou ranou zpoza vápna Juřena. Na víc už se ale hosté nevzmohli a ani na čtvrtý pokus na jaře nevyhráli. Tepličtí se naopak po dvou porážkách a jedné remíze dočkali prvního vítězství.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Teplic se radují z třetího gólu, vpravo je trenér Stanislav Hejkal.

23. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - SFC Opava 3:2 (2:1)
Branky: 8. z pen. a 36. Hora, 84. Kuchta - 44. Žídek, 88. Juřena. Rozhodčí: Ginzel - Mokrusch, Kožár. ŽK: Ljevakovič, Shejbal, Jeřábek, Vondrášek, Kuchta, Hora, Trubač - Helebrand. Diváci: 2891.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Krob - Hora, Ljevakovič (73. Hošek), Kučera, Moulis - Jindráček (67. Trubač), Žitný (55. Kuchta). Trenér: Hejkal.
Opava: Šrom - Helebrand (46. Schaffartzik), Simerský, Svozil, Žídek - Jurečka, Zavadil, Janetzký, Řezníček (78. Juřena), Stáňa (58. Zapalač) - Smola. Trenér: Kopecký.

Reklama

Související témata: