Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 1:2Třinec díky obratu vyhrál v Plzni a vystřídal ji na druhém místě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kracík 1 : 0
36. Werek 1 : 1
55. Růžička 1 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Třince zvítězili v 50. extraligovém kole na ledě Plzně 2:1 a vystřídali Škodu na druhém místě za Libercem. Oceláři ztrácí na Bílé Tygry dva body, Plzeň je ještě o bod zpět. Po úvodní nepovedené dvacetiminutovce sice Oceláři prohrávali, ale díky zlepšení ve druhé třetině vyrovnali a v čase 54:22 rozhodl o jejich tříbodové výhře kanonýr Martin Růžička.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hráčů Třince z gólu proti Plzni.

Článek

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a v první třetině ospale hrající Třinečtí nestíhali. V sedmé minutě při vyloučení Marcinka nejprve trefil Moravčík od modré čáry horní tyč, ale vzápětí se po přihrávce Stacha trefil z bezprostřední blízkosti do odkryté branky Kracík.

Rozjetí Indiáni často pálili z dobrých pozic. Oceláře ovšem držel gólman Hrubec, jenž zlikvidoval pokusy Eberleho s Pourem a skvěle zastavil střelu Gulaše z přečíslení dvou na jednoho. Prostupnou třineckou obranu v závěru úvodní třetiny překonal Eberle dlouhou přihrávkou na Kodýtka, ten ale tváří v tvář Hrubcovi neuspěl.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Ethan Werek z Třince střílí gól v Plzni. Puk sledují Milan Gulaš a brankář Dominik Frodl.

Do prostřední části naskočili hosté o poznání lépe. Díky lepšímu pohybu se začali prosazovat v útočném pásmu. Ve 27. minutě Hrňovi úspěšné zakončení z hranice brankoviště překazil vynikajícím zákrokem lapačkou gólman Frodl. Za chvíli na druhé straně zaváhal při rozehrávce Galvinš, osamocený Pour však z mezikruží vypálil nad. Ofenzivní akce se rychle střídaly mezi oběma týmy.

V polovině utkání Gulaš přihrávkou uvolnil Nedorosta, jehož střelu na poslední chvíli stačil vyrazit svým pravým betonem Hrubec. Poté Oceláři nepotrestali vyloučení Gulaše, ale ve 36. minutě se přesně pod horní tyč trefil z levého kruhu zápěstím Werek. Po tvrdém hitu Musila na Kracíka se na ledě přitvrdilo. Nedisciplinovaní Indiáni nabídli Třinci 80 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři. Ránu Růžičky bez přípravy ale dokázal Frodl zastavit lapačkou.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl dostal před zápasem s Třincem cenu pro nejšikovnějšího brankáře ligy.

Na začátku závěrečné třetiny hosté nezužitkovali zbytek početní výhody, už při hře pět na pět Frodla ohrozil střelou z otočky šikovný mladík Raška. Oba soupeři se již více soustředili na defenzívu, přesto v 50. minutě po plzeňském přečíslení tří na jednoho musel dorážku Indráka vleže zneškodnit Hrubec.

Jeho protějšek Frodl zase rozklekem vychytal v šanci Novotného. V 55. minutě po chybě domácích ve středním pásmu Werek posunul puk rozjetému Růžičkovi, který tvrdou střelou po ledě rozhodl. Na výsledku již nic nezměnila ani dvouminutová plzeňská power play.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Kracík - 36. Werek (Svačina, Polanský), 55. Martin Růžička (Werek). Rozhodčí: Hribik, Kika - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:0. Diváci: 6876.
Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Pulpán, Allen, Jones, L. Kaňák, Moravčík - Gulaš, Stach, V. Nedorost - Eberle, Kodýtek, Pour - Indrák, Kracík, Kantner - D. Kindl, Preisinger, Kolda. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš, M. Doudera - Martin Růžička, Ciencala, Svačina - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Š. Novotný, Polanský, Werek - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Raška. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata: