Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 3:1Olomouc je po sedmé výhře v řadě ve čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Jergl 1 : 0
26. Burian 2 : 0
43. Kolouch 3 : 0
45. Gazda 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v 51. kole extraligy Zlín 3:1, vyhráli sedmý zápas v řadě a zajistili si postup do čtvrtfinále play off. Berani naopak jistou účast v předkole stále ještě nemají, před závěrečným zápasem s Brnem jim patří 9. místo s tříbodovým náskokem na jedenáctý Litvínov.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Olomouce Jan Lukáš, ilustrační snímek.

Článek

Utkání začalo v ofenzivním duchu a oba brankáři se už od prvních minut rozhodně nenudili. Úvodní desetiminutovka byla bohatá na šance a za bezbrankový stav oba týmy vděčily především skvělým zákrokům brankářů. Z dobré pozice střílel domácí Jergl nad, hostujícího Kuldu s Fořtem zase vychytal Lukáš.

V největší šanci první třetiny nedokázal Kašíka překonat ani Tomeček, který po kličce v samostatném úniku jen těsně minul branku. Ujala se paradoxně až nenápadná střela Jergla 30 sekund před koncem první třetiny, která skončila mezi Kašíkovými betony.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, s jejich střelami si však poradil pozorný Lukáš. Nejblíže brance byl z hostů bek Freibergs. Ale neprosadil se a domácí následně své vedení navýšili. V přesilové hře Burian "uklízel" puk po nahrávce Káni do prázdné branky.

Úspěchem skončila málem také další přesilovka Hanáků, ale puk se po Kašíkově zákroku zastavil jen pár centimetrů před brankovou čárou, odkud jej pohotově odehrál do bezpečí Freibergs.

Třetí branku přidala Olomouc na začátku závěrečné dvacetiminutovky, kdy Kolouch ideálním způsobem tečoval Švrčkovo nahození. Zlín se své první branky dočkal o malou chvíli později. Puk do prázdné branky po přihrávce zpoza branky usměrnil Gazda.

Nervozita ve třetí třetině na obou stranách stoupala a výsledkem byla šarvátka osm minut před koncem. Spustila ji střela Jergla po odpískání. Zdramatizovat duel se snažil zejména Honejsek, Herman ani Šlahař však jeho nabídky nevyužili. Zlín se pak rozhodl ke hře bez brankáře už čtyři minuty před koncem základní hrací dobry, snížit se mu ale nepodařilo.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - PSG Berani Zlín 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 20. Jergl, 26. Burian (J. Káňa, Strapáč), 43. Kolouch (Švrček) - 45. Gazda (E. Kulda). Rozhodčí: Šír, Bejček - Frodl, Rampír. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 5121.
Olomouc: Lukáš - Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Švrček, L. Rutar, Ondrušek - Jergl, Kolouch, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - Holec, Skladaný, Laš - V. Tomeček, Mráz, J. Káňa. Trenéři: Tomajko a Moták.
Zlín: Kašík - Nosek, Freibergs, Řezníček, Gazda, Ferenc, Valenta, Padrnos - Dufek, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, E. Kulda - L. Krejčík, Popelka, Václavek. Trenéři: Robert Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata: