Hlavní obsah

Hradec Králové - Ml. Boleslav 1:2 SNHradec prohrál počtvrté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Rákos 1 : 0
48. Musil 1 : 1
65. Bernad (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové prohráli v 51. kole extraligy s Mladou Boleslaví 1:2 po samostatných nájezdech a připsali si čtvrtý nezdar v řadě. Utkání rozhodl v sedmé sérii nájezdů obránce David Bernad, Středočeši tak ukončili sérii čtyř porážek na hradeckém ledě.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Mladoboleslavští se radují z branky, ilustrační snímek.

Článek

Domácí začali zápas šancí nejlepšího střelce týmu Vincoura. Ve 2. minutě se však urostlý útočník proti gólmanovi Růžičkovi neprosadil, následně převzala iniciativu Boleslav. Hostům pomohla i přesilovka, v níž měl dvě šance Skalický. V obou případech však zasáhl gólman Pavelka, jenž tentokrát dostal přednost před Maxwellem.

Klíčovými momenty první třetiny byly přesilovky pět na tři. Hradečtí měli tuto výhodu dvacet tři vteřin, Boleslavští celou minutu. Jenže ani v jednom případě se týmům nedařilo. Domácí se nedostali do velké možnosti, hosté měli jednu, ale puk, jenž propadl po Šťastného střele za Pavelku, odpálil zadák Nedomlel.

Druhá část byla vyrovnaná, hrál se urputný hokej. Více příležitostí ke skórování měli domácí. Ve 25. minutě se několika dorážkami snažil prosadit Chalupa, jenže ani na čtyřikrát Růžičku nepřekonal.

Ve 31. minutě měl velkou šanci Rákos, ani on si na gólmana nepřišel. O tři minuty později se ale Rákos prosadil. Perfektně tečoval přihrávku obránce Štindla a Hradec se dostal do vedení.

Ve třetí části ale domácí druhý gól přidat nedokázali, naopak sami inkasovali. Látal ještě trefil tyč, ve 48. minutě se ale podařilo srovnat Musilovi. V přesilovce nevystřelil příliš povedeně, přesto jeho rána přepadla přes Pavelkovu lapačku.

Nerozhodný stav vydržel až do prodloužení. I když ještě 45 vteřin před koncem mohl rozhodnout domácí Paulovič, jenž se dostal k nájezdu ze strany po akci Radivana Pavlíka. V nastaveném čase byli lepší domácí. Pavlík ani Paulovič však gólman Růžičku nepřekonali. Mountfieldu nepomohla ani přesilovka.

Vítěze určily až nájezdy, které Východočeši stejně jako v neděli ve Vítkovicích nezvládli. V sedmé sérii rozhodl obránce Bernad.

51. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 1:2 po sam. náj. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 34. Rákos (Štindl) - 48. P. Musil (T. Knotek, D. Šťastný), rozhodující nájezd Bernad. Rozhodčí: Hribik, Pražák - Komárek, Špringl. Vyloučení: 5:3, navíc J. Dvořák (Hradec Kr.) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4259.
Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Štindl - Smoleňák, Rákos, M. Chalupa - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Vopelka, Kukumberg, Miškář - Paulovič, Nedvídek, J. Dvořák. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Pláněk, Bernad, Kurka, Němeček, Kovačevič, Kotvan, Dlapa - Vondrka, T. Knotek, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: