Hlavní obsah

Sevilla - Slavia 2:2Odměna za důraz a odvahu! Slavia může snít o čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Ben Yedder 1 : 0
25. Stoch 1 : 1
28. El Haddadi 2 : 1
39. Král 2 : 2
Záznam online reportáže

ram (Sevilla)Sport.cz
Aktualizováno

Výsledek dávající naději na postup do čtvrtfinále vybojovali fotbalisté Slavie Praha v úvodním duelu osmifinále Evropské ligy v Seville. Ve čtvrtek na španělské půdě předvedl Trpišovského tým nebojácný výkon podpořený mimořádnou dávkou důrazu, který domácím pranic nechutnal, a proto pětinásobný vítěz soutěže poprvé v letošním ročníku nevyhrál.

Foto: Miguel Morenatti, ČTK/AP

Slavista Miroslav Stoch (vpravo) slaví gól proti Seville v Evropské lize.

Článek
Fotogalerie

Byť trenér Trpišovský, který do základní sestavy nenasadil klasického útočníka, mužstvo usilovně varoval před ztrátami při zakládání útoku, hned první pokus skončil katastrofálně. Souček u vlastního pokutového území namazal míč přímo k Banegovi, po jehož přihrávce Ben Yeder poslal Sevillu už po čtyřiadvaceti vteřinách do vedení.

Jenže domácí se pak na dlouho odmlčeli. Pražané se totiž nezhroutili. Jejich důraz a včasné přistupování nebylo hráčům španělského klubu ani trochu po chuti.

Foto: Miguel Morenatti, ČTK/AP

Fotbalisté Sevilly Wissam Ben Yedder (vlevo) a Munir se radují z úvodního gólu proti Slavii v osmifinále Evropské ligy.

Při těsném vedení si navíc počínali v defenzivě až příliš bohorovně, a tak jen užasle zírali, když Masopustův centr z pravé strany sklepl Traoré pro Stocha, jehož rána tečovaná Rogem zaplula do sítě - 1:1.

Radost Pražanů však trvala jen krátce, protože po rohovém kopu Banegy uklidil balón do sítě nezastavitelnou dělovkou Munir - 2:1. Vzápětí mohlo být se slávisty zle, protože Souček vyrobil další kiks v rozehrávce, jenže proti střele Roga skvěle zasáhl Kolář.

Foto: Miguel Morenatti, ČTK/AP

Slávista Miroslav Stoch (druhý zprava) se raduje z gólu proti Seville.

Sevilla potvrzovala, že má daleko k optimální formě. Až na ojedinělé ukázky výjimečných technických dovedností Ben Yeddera a Banegy si domácí mohli nechat o souvislejší kombinaci zdát. A hosté byli za důraz a nebojácnost odměněni podruhé, když po rohu Stocha před skákajícím Wöberem uhýbal Král, ale míč jej zasáhl do ramene a zapadl do sítě - 2:2. Domácí kromě vedení přišli i o brankáře Vaclíka, který se při snaze zastavit balon zranil o tyč a ještě před pauzou musel střídat.

Po obrátce Sevilla přeci jen přidala na intenzitě a s přibývajícími minutami defenzivě Slavie těžce zatápěla. Jenže Munir pálil nejprve z deseti metrů nad břevno, následně z úhlu vedle a v tutové pozici pak hlavou z malého vápna přestřelil. Individuální akci Ben Yeddera zase skvostně zmařil Kolář, jednou Slavii při hraniční ofsajdové situaci zachránil zvednutý praporek asistenta. Sevillu tak vyprovodil z trávníku ohromující pískot.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Brankář Sevilly Tomáš Vaclík inkasuje gól v duelu se Slavií, při zákroku se navíc zranil a zápas nedohrál.

Pražané s vypětím všech sil ubránili lichotivou remízu a při odvetě v Edenu příští čtvrtek k postupu do čtvrtfinále jim stačí i remíza, pokud inkasují jen jediný gól.

Osmifinále Evropské ligy, 1. zápas
FC Sevilla - Slavia Praha 2:2 (2:2)
Branky: 1. Ben Yedder, 28. El Haddadi - 25. Stoch, 39. Král. Rozhodčí: Buquet - Debart, Pacelli - Delerue, Letexier (všichni Fr.). ŽK: Banega - Coufal, Masopust, Souček. Diváci:
Sevilla: Vaclík (45. Soriano) - Mercado, Kjaer, Gómez - Navas, Sarabia, Banega (76. Promes), Rog, Wöber (46. Mesa) - Ben Yedder, El Haddadi. Trenér: Machín.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Deli, Bořil - Traoré, Souček, Král (79. Ngadeu) - Stoch - Masopust (60. Olayinka), Zmrhal (73. Škoda). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: