Hlavní obsah

Plzeň - Karlovy Vary 2:1Plzeň zdolala Karlovy Vary a ze třetí pozice jde na Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kodýtek 1 : 0
21. Rachůnek 1 : 1
24. Gulaš 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v posledním 52. kole základní části extraligy Karlovy Vary 2:1, udrželi si tak třetí místo v tabulce a zajistili si účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Ve čtvrtfinále čeká Indiány souboj s Olomoucí. Vítěznou trefu Škody zaznamenal Milan Gulaš a upevnil si tím prvenství mezi střelci a vítězství v kanadském bodování. Energie po dvou vítězstvích nebodovala a prohrála již osmé z posledních devíti západočeských derby.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Plzeňský útočník Milan Gulaš, ilustrační snímek.

Článek

Po opatrném úvodu zahrozili v šesté minutě hosté, Kohoutův pokus z mezikruží ale stačil gólman Frodl vyrazit. Domácí otevřeli skóre v 10. minutě, po Kaňákově šikovné přihrávce od zadního mantinelu se dlouhou forhendovou kličkou prosadil Kodýtek.

Za chvíli se do dobré střelecké pozice protáhl Stach, zakončil však mimo. Hráči Energie spoléhali na rychlé brejky. Individuálním průnikem zahrozil Rachůnek a v závěru třetiny zlikvidoval Frodl Beránkovu střelu z přečíslení dvou na jednoho.

Pouhých 37 vteřin po zahájení prostřední části po závaru v útočném pásmu a přesné přihrávce Grígera vyrovnal na 1:1 Rachůnek. Ospalý nástup Indiánů po přestávce ukončila až Gulašova jubilejní třicátá trefa v sezoně, když ve 24. minutě tečoval Kovářovo nahození. Vzápětí po spolupráci s Nedorostem zblízka neuspěl Kracík a po polovině utkání z ojedinělé akce napálil na druhé straně levou tyč z otočky Beránek.

Otěže utkání drželi střelecky aktivnější a lépe kombinující domácí. Gólovou šanci Stacha ale stačil vleže zlikvidovat gólman Novotný. Indiáni se neprosadili ani během přesilové hry při vyloučení Skuhravého, hrajícího 900. zápas v tuzemské nejvyšší soutěži, a ve 36. minutě po další chytré přihrávce Kováře nepřekonal Novotného do odkryté branky mířící Gulaš.

Také v závěrečné dvacetiminutovce pokračovala převaha domácích. Po vybídnutí Kracíka zpoza branky ale Indrák tváří v tvář Novotnému neskóroval a jednička Energie držela své spoluhráče na dostřel i nadále.

Naopak v 52. minutě musel Frodl vytěsnit mimo pokus Vlacha z levé strany. Hosté ve snaze vyrovnat otevřeli hru. Toho nevyužil Kindl při pokaženém přečíslení tří na jednoho a Gulašův únik ve vlastním oslabení překazil Novotný. Karlovarští nakonec porážku neodvrátili ani při krátké power play.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Kodýtek (Kolda, Kaňák), 24. Gulaš (Jan Kovář, Moravčík) - 21. T. Rachůnek (Gríger). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Rampír, Špůr. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 7337.
Plzeň: D. Frodl - Jones, Pulpán, L. Kaňák, Moravčík, Vráblík, Preisinger - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Indrák, Kracík, Nedorost - Eberle, Kodýtek, Kolda - D. Kindl, Stach, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Šenkeřík, Eminger, Kozák, Sičák, M. Rohan, Šafář - O. Beránek, Gríger, T. Rachůnek, - T. Mikúš, R. Vlach, J. Černý - Balán, Skuhravý, Gorčík - Kohout, Kverka, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata: