Hlavní obsah

Naděje na NHL? Tampa Bay opět povolala obránce Ruttu z farmy

Český hokejový obránce Jan Rutta byl podruhé za necelé tři týdny povolán z farmy do prvního týmu Tampy Bay. Na start v dresu suverénního lídra NHL, který jej získal 11. ledna z Chicaga, odchovanec Písku stále čeká. V barvách Blackhawks má na kontě v nejlepší lize světa 80 utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Vitásek (vlevo) a Jan Rutta během srazu hokejové reprezentace.

Článek

Lightning získali Ruttu spolu s výběrem v sedmém kole letošního draftu výměnou za kanadského zadáka Slatera Koekkoeka a volbu v pátém kole draftu.

Od té doby sehrál za farmářský tým Syracuse Crunch v AHL 18 zápasů a nasbíral osm bodů za tři branky a pět asistencí. Z farmy byl povolán už 19. února, ale tehdy utkání na ledě Philadelphie strávil jen na tribuně a o den později putoval zpět do AHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Jan Rutta.

Do NHL zamířil Rutta předloni jako nedraftovaný volný hráč z Chomutova a podepsal s klubem roční dvoucestnou smlouvu na 925 tisíc dolarů s možným bonusem dalších 425 tisíc dolarů. V premiérové sezoně v 57 zápasech zaznamenal 20 bodů za šest branek a 14 asistencí.

Loni v březnu uzavřel nový jednocestný kontrakt na 2,25 milionu dolarů, který mu tento příjem zaručoval i v AHL. Za Chicago v tomto ročníku sehrál 23 utkání a nasbíral šest bodů za dva góly a čtyři přihrávky.

Reklama

Související témata: