Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 3:1Stav série 1:0Na Zlín stačil jeden střelec. Mladá Boleslav díky jeho hattricku slaví první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Žejdl 1 : 0
31. Žejdl 2 : 0
47. Žejdl 3 : 0
60. Freibergs 3 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v úvodním zápase předkola play off extraligy Zlín 3:1. Hattrickem se o to zasloužil útočník Lukáš Žejdl, brankář Jan Růžička přišel o čisté konto až 23 sekund před koncem, kdy jej překonal Ralfs Freibergs. Série hraná na tři výhry bude pokračovat v úterý opět v Mladé Boleslavi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hokejistů Mladé Boleslavi. Autor tří gólů Lukáš Žejdl (78) se těší se spoluhráči.

Článek

Střelecky aktivnější domácí se dostali do vedení v 15. minutě, kdy v přesilovce našel Pacovský na hranici brankoviště postaveného Žejdla, který překonal Kašíka.

Hosté mohli vyrovnat po přečíslení tří na jednoho, ale Okálova přihrávka nenašla adresáta. Podobně dopadl na druhé straně Kousal, jenž těsně minul horní roh zlínské branky.

Ve druhé dvacetiminutovce byla dominance Středočechů ještě patrnější. Zatímco Růžička se v brance nudil a připsal si jen tři zákroky, jeho protějšek Kašík musel likvidovat řadu příležitostí Bruslařského klubu.

Inkasoval ale jen jednou, když jej po skončení přesilové hry překvapil Žejdl, jenž dostal puk za čáru odrazem o Kašíka po nahození zpoza branky. Asistenci si připsal opět Pacovský, jenž v sestavě nahradil zdravotně indisponovaného kapitána Vondrku a hrál teprve druhé utkání v letošním roce.

Kašík své zaváhání vzápětí napravil a zejména při početných mladoboleslavských přesilovkách zlínský tým podržel.

Dvoubrankové manko přinutilo hosty na začátku třetí části zvýšit útočnou aktivitu, ale Růžička vše ustál. Po čtyřech minutách měl navíc opět více práce Kašík. A ve 47. minutě potřetí inkasoval, když jej po rychlém protiútoku a Zohornově přihrávce opět překonal osamocený Žejdl.

Hostům se podařilo střelecky prosadit až v samotném závěru, kdy za záda Růžičky prošla v přesilovce střela Freibergse.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Žejdl (Pacovský, Kotvan), 31. Žejdl (Pacovský, Kotvan), 47. Žejdl (R. Zohorna, D. Šťastný) - 60. Freibergs. Rozhodčí: Hribik, Bejček - Kis, D. Klouček. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 3721. Stav série: 1:0.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Pláněk, Bernad, Kovačevič, Kotvan, Kurka, Němeček, Dlapa - Pacovský, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava st., Rulík a Patera.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Ferenc, Valenta, Gazda, M. Novotný, M. Zbořil - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, Dufek - L. Krejčík, Popelka, E. Kulda. Trenéři: Robert Svoboda, Martin Hamrlík a R. Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín