Hlavní obsah

Juventus - Atlético 3:0Ronaldo hattrickem zařídil Juventusu postup. Manchester City nadělil výprask

Praha
Aktualizováno

Ronaldo věděl, proč po dvougólové prohře v Madridu pěti vztyčenými prsty připomínal fanouškům Atlétika, že on vyhrál Ligu mistrů už pětkrát a s Juventusem v ní chce triumfovat také. On to byl, kdo třemi góly smazal v osmifinálové odvetě manko z prvního střetnutí a po výhře 3:0 poslal Starou dámu do čtvrtfinále, a tudíž na další pouť za vysněným vítězstvím v Champions League.

Sestřih utkání fotbalové Ligy mistrů Juventus - Atlético MadridVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih utkání fotbalové Ligy mistrů Manchester City - Schalke

Manchester City si po roce rovněž zahraje čtvrtfinále, neboť Schalke pro něho nebylo vážnějším soupeřem. Guardiolovi svěřenci vyhráli už první zápas v Německu a v odvetě vyprovodili hosty s přídělem 7:0.

Neuznaný gól Starou dámu nezastavil

Ani na video se nemínil nizozemský sudí Kuipers podívat. Rezolutně ukázal, že gól Chielliniho prostě neuzná, protože usoudil, že Ronaldo po rohovém kopu brankáře Oblaka fauloval. Ztlumil tak euforii Juventusu, který mohl už po necelých čtyřech minutách umazat polovinu z dvoubrankového manka z Madridu, nápor domácího týmu tím ale neotupil.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Giorgio Chiellini (uprostřed) z Juventusu se se spoluhráči raduje z gólu v odvetě s Atlétikem Madrid, který však rozhodčí neuznal.

A neotupil ji ani dvacet minut nato, kdy po vzdušném souboji spadl míč na ruku Rodriga a Bianconeri se dožadovali penalty. Kuipers však volání domácích ani tentokrát nevyslyšel, takže si museli pomoct sami.

Napotřetí, ale už regulérní trefou, o které nebylo pochyb. Ronaldo se po centru Bernardeschiho dostal ve vzduchu nad Juanfrana a Oblak neměl nárok.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Radost Cristiana Ronalda z Juventusu po gólu proti Atlétiku.

Bernardeschi zkusil hvězdného Portugalce vzápětí napodobit, ale jeho rána z trestného kopu prosvištěla těsně nad břevnem a střela po parádně vystřižených nůžkách také bránu minula. A protože Chielliniho hlavičku vytáhl Oblak na roh, Atlético stále žilo.

Nejdřív hodinky, v závěru penalta

Už čtyři minuty po přestávce se ale jeho dvougólový náskok rozplynul. Kuipersovi totiž na ruce zapípaly hodinky s technologií goalline a potvrdily, že Oblak sice Ronaldovu hlavičku z brány vyrážel, ovšem až poté, co míč celým objemem překročil čáru.

Mimochodem, byl to už čtyřiadvacátý gól, který hvězdný Portugalec vstřelil v 33 zápasech, které proti Atlétiku odehrál.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo (vlevo) v euforii po vstřelené brance proti Atlétiku.

A nijak mu nemuselo vadit, že ho musela posvětit moderní technologie, která pomohla jemu i Staré dámě. Ta samozřejmě pokračovala v náporu a k třetí postupové brance měla blízko. Hlavičkující Bernardeschi se ale mezi tyče netrefil, Ronaldovu příležitost zmařil Oblak, střídající Kean v ještě větší pálil vedle.

Na Ronaldovi proto bylo, aby poselství adresované fanouškům Atlétika naplnil. Pět minut před koncem ho k tomu vybídl Bernardeschi, který utekl Correovi, ten ho v šestnáctce fauloval a Kuipers nařídil penaltu, kterou posvětil i videosystém VAR.

Ronaldo se k ní postavil a podesáté v řadě ji v Lize mistrů proměnil, čímž svou přítelkyni i syna v hledišti rozplakal a stadion i celý Turín naopak uvedl v trans, neboť poslal Juventus do čtvrtfinále.

Schalke se loučilo debaklem

Snaživě si Schalke v úvodu odvety počínalo, to se mu upřít nedá. I u míče byli jeho hráči často, měli ho pod kontrolou, kombinovali a postupnými útoky se pokoušeli najít cestu k bráně Citizens.

Sestřih utkání fotbalové Ligy mistrů Manchester City - SchalkeVideo: O2 TV Sport

Samozřejmě, měli to hodně usnadněné, neboť Guardiolovi svěřenci se po vítězství v prvním zápase půl hodiny spokojovali s tím, že nechali soupeře hrát a čekali, až se znaví natolik, aby sami udeřili. Nepotřebovali k tomu zase až tolik času. Schalke zažívá v letošní sezoně velkou krizi, o čemž svědčí jeho postavení u dna bundesligy i chyby, jichž se dopouští. A že se jich už v závěru první půle na Etihad Stadium narodilo.

Bruma faulující Saného nabídl domácím penaltu, kterou Agüero proměnil, tři minuty poté nepotřeboval ani pokutový kop, aby brankáře Fährmanna propálil podruhé. A když před přestávkou přidal Sané třetí gól, byli Němci na ručník.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Radost Manchesteru City v duelu se Schalke.

Po půli pak Citizens v demolici nebohého protivníka pokračovali, neboť Sterling, Bernardo Silva, střídající Foden a Gabriel Jesus přidali další čtyři branky, takže Schalke se s Ligou mistrů rozloučilo debaklem.

Odvetná osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
Manchester City - Schalke 04 7:0 (3:0)
Branky: 35. z pen. a 38. Agüero, 43. L. Sané, 57. Sterling, 71. B. Silva, 78. Foden, 84. Jesus. Rozhodčí: Turpin - Danos, Gringore - Rainville (video, všichni Fr.). ŽK: Danilo, Zinčenko - Bruma. Diváci: 51 518. První zápas: 3:2, postoupil Manchester City.
Manchester City: Ederson - Danilo, Walker, Laporte (72. Delph), Zinčenko - B. Silva, Gündogan, D. Silva (64. Foden) - Sterling, Agüero (64. Jesus), L. Sané. Trenér: Guardiola.
Schalke: Fährmann - Bruma, Strambouli, S. Sané, Oczipka - McKennie (74. Mendyl), Konopljanka, Serdar, Bin Tálib, Burgstaller (79. Teuchert) - Embolo (69. Skrzybski). Trenér: Tedesco.
Juventus Turín - Atlético Madrid 3:0 (1:0)
Branky: 27., 48. a 86. z pen. Ronaldo. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra - Makkelie (video, všichni Niz.). ŽK: Bernardeschi - Juanfran, Giménez, Vitolo. Diváci: 40.884. První zápas: 0:2, postoupil Juventus.
Juventus: Szczesny - Cancelo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola (67. Dybala) - Can, Pjanič, Matuidi - Bernardeschi, Mandžukič (80. Kean), Ronaldo. Trenér: Allegri.
Atlético: Oblak - Arias (77. Vitolo), Godín, Giménez, Juanfran - Níguez, Rodrigo, Koke, Lemar (57. Correa) - Griezmann, Morata. Trenér: Simeone.

Reklama

Související témata: